Održane konjičke igre u čast Dana grada Leskovca

Izvor: JuznaSrbija.info, 10.Okt.2016, 09:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održane konjičke igre u čast Dana grada Leskovca

Na leskovačkom hipodromu juče su održane konjičke trke koje se tradicionalno organizuju u čast Dana grada.

U Trci oslobođenja grada Leskovca najbrže je bilo grlo AlfaMG iz Velike Plane. Pehar je pobedniku uručio gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

- Želimo da našim sugrađanima pružimo što raznovrsnije sadržaje koji će zadovoljiti različite ukuse. U tom smislu nastojaćemo da i narednih godina podržavamo ovaj događaj koji se održava u čast >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << konjičkog sporta, rekao je gradonačelnik Cvetanović.

I Leskovac je danas imao pobednika i to u trci Memorijal Jovana Đorđevića, gde je najbolje bilo grlo Redži Koks, sa džokejom Nikolom Pejić.

Konjički klub Leskovac jedan je od najstarijih u Srbiji. Osnovan je 1924. godine kao Konjički klub Dubočica. Tradicionalno, od 1936, organizuje se konjička trka grada Leskovca, povodom 11. oktobra, Dana oslobođenja grada.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.