Održana konferencija jugoslovenskih reditelja u Leskovcu

Izvor: juGmedia, 12.Sep.2014, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održana konferencija jugoslovenskih reditelja u Leskovcu

LESKOVAC- Treća po redu konferencija reditelja iz regiona održana je danas u okviru leskovačkog festivala filmske režije LIFFE, na kojoj se ponovo razgovaralo o formiranju fonda za distribuciju filmova.

Dvaneast reditelja iz Srbije, Slovenije, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore je, kao i prošle godine, govorilo više o teškom položaju filmadžija na prostorima bivše Jugolsavije.

„Ideja o osnivanju >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << regionalnog fonda za distribuciju filmova potekla je na skupu prošle godine u Leskovcu i neralno je očekivati da se ona konkretizuje za godinu dana. Važno je da je aktuelna u kontaktima između asocijacije reditelja i ministarstava kultura, odnosno, zajedničko lobiranje“, kaže za Jugmediu reditelj Slobodan Skerlić, čiji je film „Top je bio vreo“ otvorio ovogodišnji leskovački festival.

Na skupu se razgovaralo i o  zajedničkom nastupu za sredstva kod fonda Evropske komisije.

(Kraj) mil

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.