Odlazeći ”Džinsi” Leskovcu duguje 13 miliona dinara

Izvor: JužneVesti.com, 27.Jul.2023, 14:46

Odlazeći ”Džinsi” Leskovcu duguje 13 miliona dinara

Da je dug Džinsija prema lokalnoj samoupravi za zakup prostora nešto veći od 12,5 miliona dinara saopštio je danas gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji je dodao i da turska kompanija Vodovodu duguje dodatnih 456.000 dinara. On je najavio i da će danas biti potpisan ugovor sa italijasnkom fabrikom Aunde koja će poslovati u objektu ”Sintetike” i za to će na mesečnom nivou, u narednih 10 godina, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << morati da plaća 5.697 evra na mesečnom nivou.

Nakon što je opozocioni odbornik Grupe građana ”Za Leskovac zajedno” Nenad Zdravković juče na konferenciji optužio prvog čoveka Leskovca da skriva dugovanja Džinsija i da im pomaže u rešavanju tog problema, Cvetanović je iskoristio priliku da na sednici Gradskog veća odgovori, ali i da konačno saopšti koja su i kolika trenutna dugovanja turske kompanije koja je u Leskovac stigla 2011. godine. Cvetanović se hvalio da je za mesec dana pronašao novog investitora; foto: M. M.

Na dan 24. 7. 2023. godine dug fabrike Džinsi prema lokalnoj samoupravi za zakup jeste 106.772 evra ili 12.551.143 dinara. To može još da se promeni jer su oni u tim prostorijama do kraja avgusta po Ugovoru. To je dug za prethodnih 18 meseci. Da smo mi odmah tada reagovali radnici ne bi mogli da rade tih 18 meseci i da sada s pravom mogu da traže plate koje im se duguju, kao i socijalno i zdravstveno. Ovaj novac smo namerno čekali, da ne bi mi bili krivi što oni odlaze. Što se tiče vode dug svih fabrika je 3,9 miliona dinara, a samo za ”Sintetiku” 456.000 dinara - rekao je Cvetanović.

Sa italijanskom fabrikom Aunde koja će na prostoru ”Sintetike” zameniti Džinsi ugovor će zvanično biti potpisan u toku dana, a gradski većnici su usvojili predlog da im upravna zgrada, dve proizvodne hale i portirnica budu izdati na period od 10 godina, za šta će na mesečnom nivou plaćati 5.697 evra u dinarskoj protivrednosti.

Daje se u zakup nepokretnost u javnoj svojini Grada Leskovca i to upravna zgrada površine 398 kvadratnih metara spratnosti prizemlje i dva sprata, zatim proizvodna hala površine 3.528 kvadratnih metara spratnosti prizemlje i jedan sprat, zatim još jedna proizvodna hala površine 5.594 metara kvadratnih spratnosti samo prizemlje, kao i novoizgrađeni objekat površine 7,93 kvadratnih metara i to na period od 10 godina kompanije Aunde, uz obavezu plaćanja zakupnine u iznosu 5.697 evra u dinarskoj protivrednosti po kursu na dan uplate - obrazložila je Aleksandra Zdravković, šef Odeljenja za imovinsko-pravne poslove i imovinu.

Ona je dodala i da fabrika Aunde neće tražiti pomoć države u vidu subvencija, a to je potvrdio i gradonačelnik Goran Cvetanović.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Italijani na 10 godina zakupili hale u kojima je poslovao Džinsi

Izvor: Danas, 27.Jul.2023

Italijanska kompanija "Aunde SRB" uzela je u zakup sva četiri objekta u kojima je poslovao "Džinsi" u Leskovcu ukupne površine 12.946,97 metara kvadratnih, na period od 10 godina, uz obavezu plaćanja mesečne zakupnine u iznosu od 5.697 evra, a u roku od tri godine zaposliće 350 radnika.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.