Odbornik bi da bude 631 Leskovčanin

Izvor: juGmedia, 13.Apr.2016, 21:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbornik bi da bude 631 Leskovčanin

LESKOVAC – Za 75 odborničkih stolica u lokalnom parlamentu nadmetaće se 631 Leskovčanin, a Gradska izborna komisija prihvatila je ukupno 11 liste stranaka, koalicija i grupa građana.

Ko će u sledećim sazivu lokalnog parlamenta sedeti u odborničkim klupama, odlučiće glasovi 121.067.birača.

Svoju građansku dužnost moći će da obave na jednom od 195 biračkih mesta.

Sa po maksimalnih 75 kandidata za odbornike su liste „Aleksandar Vučić >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << – Srbija pobeđuje“, „Jedinstvena Srbija – Dragan Marković Palma“, „Socijalistička partija Srbije – Ivica Dačić“, „Nova Srbija – Velimir Ilić“, „Za pravedni Leskovac – Demokratska stranka“ i „Socijaldemokratska stranka – dr Nenad Zdravković“. „Srpska radikalna stranka – dr Vojislav Šešelj“ ima 54 kandidata „Dveri-Demokratska stranka Srbije“ 44, grupa građana “Svi za našu opštinu“ 31, „Romska stranka Jedinstvo – Nebojša Ajvazović“ 27 i „Srpsko ruski pokret – Slobodan Dimitrijević“ 25 kandidata.

Gradska izborna komisija saopštila je i da se svega pet lista sa zbirne izborne listi izjasnilo o korišćenju sredstava iz javnih izvora za pokriće troškova izborne kampanje, a da ostale imaju za to još dva dana.

One liste, koje na izborima ne pređu obavezni cenzus, sredstva će morati da vrate.

Na današnjoj sednici konačno je utvrđen i izgled glasačkog, odnosno kontrolnog listića.

Oba su formata A4, zaštićena vodenim žigom, s tim što je glasački listić za lokalne izbore bele, a kontrolni plave boje.

(Kraj) dum
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Sporna lista SNS u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 14.Apr.2016, 13:33

Iako zakon zabranjuje da se na koalicionoj izbornoj listi nađu zajedno političke partije i udruženja građana, na listi SNS koju je Gradska izborna komisija prihvatila se nalazi i Samostalni DSS koji nije partija...Na 25. mestu izborne liste "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje", koju je potpisao...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.