Od sutra, kampanja protiv nasilja nad ženama

Izvor: JUGpress.com, 24.Nov.2017, 19:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od sutra, kampanja protiv nasilja nad ženama

LESKOVAC-LEBANE

Nevladina organizacija “Žene za mir“ i Odbor za rodnu ravnopravnost grada Leskovca, u okviru kampanje Šesnaest dana aktivizma borbe protiv nasilja prema ženama, organizuju skup aktivnosti koje počinju sutra, kada će deliti promotivni materijal u centralnom gradskom parku.

Kampanja pod nazivom „Integrisani odgovor na nasilje prema ženama i devojčicama u Srbiji“ posvećena je osobama koje su preživele porodično ili partnersko nasilje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << />
Sam naziv inspirisan je Zakonom o sprečavanju nasilja u porodici, istaknuto je na konferenciji za novinare. Zakon je stupio na snagu 1. juna 2017. godine.

I u Lebanu će, 1. decembra, biti organizovana podela informativnog materijala, dok će 6. decembra biti održan ulični performans ispred Leskovačkog kulturnog centra. Tom prilikom, kako je rečeno danas, prisutni će se prisetiti svih žena koje su ubijene tokom ove godine u Srbiji.

Završetak kampanje obeležiće okrugli sto u Centru za stručno usavršavanje, 8. decembra, kada će biti pozvani predstavnici svih relevantnih institucija, pre svega, institucija koje imaju obavezu da reaguju u slučajevima prijavljivanja nasilja.

Tokom svakog radnog dana od 11h do 14h i od 17h do 20h, žrtve porodičnog nasilja mogu pozvati redovne SOS telefone: 016/237 – 300 i 066/237 – 300.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.