Obeleženo 120 godina od rođenja Koste Stamenkovića

Izvor: juGmedia, 24.Dec.2013, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obeleženo 120 godina od rođenja Koste Stamenkovića

LESKOVAC -  Povodom obeležavanja 120 godina od rođenja Koste Stamenkovića na svečanosti u sali Skupštine grada govorilo se o životu i delu ovog tribuna radničkog pokreta.

O Kostinom životnom putu govorio je Miroslav Zdravković, predsednik Skupštine Fondacije Kosta, a Hranislav Rakić, predsednik Gradskog odbora SUBNORA Leskovca, o listu „Mladi Borac“, koji je posvećen ovoj godišnjici.

„Danas kada je u javnom životu mnogo više onih koji se >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << brinu o zaštiti kapitala i stranih ulaganja, a ne o pravima radnika, seljaka i intelektualaca neodoljivo osećam potrebu da progovorim o potrebi da se ožive Kostine ideje u borbi za zaštitu prava onih koji su divljačkom privatizacijom ostali bez posla ili rade pod uslovma koji su ponižavajući za čoveka, kazao je na skupu član Gradskog veća Božidar Vučković i dodao da „možda u ovom skupu ima mnogo simbolike i spremnosti da na sasvim drugačiji način od dosadašnjeg pristupimo rešavanju problema onih koji žive samo od svog rada.

Recital o Kosti izveli su učenici osnovne škole Kosta Stamenković u Leskovcu, a Nataša Stanković, glumica Narodnog pozorišta iz Leskovca čitala je tekstove „Tako je govorio Kosta“.

(Kraj)ena

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.