Izvor: JUGpress.com, 08.Jun.2020, 22:52

Obeležena gradska slava Sveta Trojica, Cvetanović prikazivao prezentaciju

LESKOVAC

Održavanjem tradicionalne litija Leskovac je obeležio svoju gradsku slavu, Svete Trojice.

Svečanu liturgiju u Sabornom hramu Svete Trojice je služio njegovo preosveštenstvo episkop niški gospodin Arsenije, a svečana litija je prošla centralnim ulicama Leskovca praćena velikim brojem vernika, sveštenstvom, predstavnicima vojske, policije >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << i lokalne samouprave.

Episkop niški gospodin Arsenije rekao je da mu je velika čast i radost što je u mogućnosti da zajedno sa Leskovčanima proslavi krsnu slavu.

„Silazak svetoga duha na Apostole je jedan od najznačajnijih praznika naše crkve koji predstavlja konstituciju Hristove crkve na zemlji. Blagodet duha je ta koja nas je sabrala, blagodet duha je ta koja nas uvek sabira, donosi život, blagodat, zdravlje, mir i ljubav na ovome svetu. Apostoli su ovozemaljski život posvetili širenju mira i ljubavi i blage vesti o tome da je Hrist došao na zemlju da nas izbavi od svih zala na svetu, tako i mi postajemo propovednici ljubavi i mira čitavome svetu. Želeo bih svima vama da čestitam vašu krsnu slavu, i da vam poželim još mnogo uspeha u radu, da nastavite putem napretka i da još mnogo uspeha i prosperiteta donesete vašem gradu i vašoj sredini.“

Domaćin ovogodišnje slave je direktor Doma za učenike srednjih škola Ivan Ilić, koji je domaćinstvo preneo Predragu Ivanoviću.

Sečenju slavskog kolača u Svečanoj sali Grada Leskovca prethodila je prezentacija o onome šta je lokalna vlast u Leskovcu uradila prethodnih godina, prikazan je kratak film a o dostignućima u vreme svog gradonačelnikovanja govorio je gradonačelnika Goran Cvetanović.

Sečenju kolača ali ni prezentaciji uspeha svog koalicionog partnera nije prisustvovao predsednik Skupštine grada Aleksandar Đurovič kao ni odbornici SPS.

Nije bilo ni odbornika drugih stranaka, sem SNS a predstavnici Grupe građana “Za Leskovac ZAJEDNO” koji su imali odborničku grupu u prošlom sazivu Skupštine grada, su nam rekli da oni nisu dobili poziv za gradsku slavu.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.