Izvor: JUGpress.com, 11.Maj.2023, 20:31

Obeležavanje Dana Crvenog krsta i Dana davalaštva krvi

LESKOVAC

Ove godine Svetski dan crvenog krsta i Crvenog polumeseca (8. maj) i Nedelja Crvenog krsta (8-15 maj) Crveni krst Leskovca obeležava u specifičnim i veoma tužnim uslovima, pa samim tim i bez planiranih aktivnosti kojima bi smo ugrozili tugu i bol porodica koje su izgubile svoje najmilije.

I ovom prilikom izražavamo svoje najdublje saučešće sa porodicama poginulih, a svim povređenima želimo što je moguće brži i potpuniji oporavak, navode it leskovačkog >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Crvenog krsta.

“Ipak ne možemo, a da u Nedelji Crvenog krsta ne pomenemo one bez kojih Crveni krst ne može da postoji – pre svega naše volontere i članove, ali i zaposlene Crvenog krsta Leskovac koji skoro uvek prvi istupe i podrže one kojima je potrebna pomoć, kao i sve humane ljude i organizacije koji nas podržavaju.

Srećni smo što još jedom možemo da se zahvalimo svim našim volonterima, a pre svega našoj omladini koja je uvek bila i, naučila nas je da će uvek i biti uz svoje sugrađane i svoj Crveni krst Leskovac. Veliko hvala na tome.

Ovogodišnji moto Svetskog dana Crvenog krsta glasi „Sve što činimo, činimo od srca“, a naši volonteri i saradnici upravo sve i čine od srca i za svoje sugrađane.

Veliku zahvalnost dugujemo i našoj lokalnoj zajednici i lokalnoj samoupravi, kao i svim našim donatorima, pravnim i fizičkim licima koji svakodnevno pokazuju svoju veliku humanost i saosećajnost sa svojim najbližima – prijateljima, komšijama i svim sugrađanima.

Hvala i našoj Opštoj bolnici koja nam je pomogla da i ove godine u nedelji Crvnog krsta uspešno nastavimo akciju „Paket za novorođenu bebu“.

Veliko hvala i davaocima krvi koji su se i ovaj put u velikom broju odazvali na naš poziv za pomoć i u ovim teškim trenucima za naše društvo pokazali svoju izuzetnu humanost. Posebno hvala prvim davaocima – našoj omladini sa nadom da će činiti bazu davaoca krvi u budućnosti.

I uz veliku zahvalnost još jednom pozivamo sve građane da nam se priduže jer je i Svetski dan crvnog krsta prilika da svi zajedno učinimo lepo delo, nešto što nas ispunjava i zbog čega ćemo se osečati dobro. Dobročinstvo, solidarnost, pažnja su razičite reči za humanost i ljudskost”, navode iz leskovačkog Crvenog krsta. (kraj) DT/LJS

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.