Izvor: RTS, 09.Okt.2020, 20:42

Novi poštanski centar u Leskovcu, na jug Srbije stigla i tri kvada za dostavu do udaljenih područja

Svetski dan pošte, 9. oktobar, obeležava se u znak sećanja na 1874. godinu kada je u Bernu osnovan Svetski poštanski savez. Među 22 zemlje koje su osnovale Savez bila je i Kneževina Srbija. Na svoj dan "Pošta Srbije" otvorila je novi poštanski centar u Leskovcu.
Sa teretom i do dvadeset kilograma poštari svakodnevno prelaze bar desetak kilometara po kiši, suncu, snegu. O težini posla ne govore, samo o ljubavi sa kojom ga obavljaju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Milan Antić, poštar, sada nosi pošiljke samo u gradskom području. Ranije ih je nosio u sedam sela u okolini Leskovca, udaljenih 30-40 kilometara.
"Ko voli, može da ga radi naravno", poručuje Antić.
Sve pošiljke za Jablanički okrug sada stižu u novi poštanski, pretovarno-sortirni cenar. Bolji uslovi za rad zaposlenih, najsavremenija usluga za građane Leskovca.
Aleksandra Milić, direktorka Područne jedinice Leskovac, kaže da će sada dostupnost usluga biti znatno veća. Celokupan proces prijema, predaje i razrada zaključaka će se odvijati iz tog centra.
U godini jubileja, 180 godina postojanja Pošta Srbije, nabavljeno je 10 četvorotočkaša. Na jug Srbije stigla su tri kvada kako bi pošta lakše stigla i po lošim vremenskim uslovima u najudaljenija, razuđena planinska sela.
"Moje dostavno područje je duž administrativne linije sa Kosovom i Metohijom, takvo kakvo jeste. Do tih ljudi se teško stiže, ali se uvek stiže", ističe Filip Filipović, poštar u Kuršumlijskoj banji.
Otvaranjem novog poštanskog centra rasterećen je saobraćaj u centru grada kod glavne pošte koja će vrlo brzo dobiti novi, lepši izgled.
Pogledaj vesti o: Dan zaljubljenih

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.