Novi oglas za projektno sufinansiranje sportskih klubova

Izvor: juGmedia, 16.Jan.2017, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi oglas za projektno sufinansiranje sportskih klubova

Grad Leskovac će 18. januara raspisati novi oglas za sufinansiranje rada sportskih klubova za 2017. godinu, za šta je izdvojeno 55 miliona dinara, 9 miliona više nego minule godine, i on će trajati do 15. februara.

Ovo je danas saopštio gradski većnik zadužen za sport Goran Vukadinović na sastanku sa predstavnicima sportskih klubova i udruženja, na kome su predočene izmene u novom Zakonu u sportu, što obuhvata i način konkurisanja.

Vukadinović >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << je naglasio da će, za razliku od prethodnih godina kada je dva puta godišnje raspisivan konkurs, ovoga puta biti samo jednog oglasa.

Novina je i to, ponovio je, da će se projekti predavati Sportskom savezu koji će imati ulogu da utvrdi ispravnost dostavljene dokumentacije i potom će gradonačelnik Leskovca formirati petočlanu komisju za ocenjivanje kvaliteta i dodelu sredstava, a taj izveštaj usvojiće gradski većnici.

Sportski klubovi biće kategorisani prema tradiciji, profesionalnosti, broju registrovanih sportista i postignutim rezultatima. Grad Leskovac nastoji da izađe u susret potrebama svih sportskih klubova, kao i da stvori uslove koji će omogućiti uključivanje većeg broja mladih u sportske aktivnosti. Svesni smo značaja održivosti projektnog finanasiranja, zbog čega svake godine izdvajamo značajna sredstva, ali moramo da se zalažemo da imamo i bolje rezultate“, kazao je Vukadinović.

I dalje ostaje odredba da jedan klub može da dobije 20 posto od ukupnog opredeljenog budžeta za sport

On je naglasio da je prošlogodišnja suma u poptpunosti raspodeljena, naglašavajući da će tako biti i ove godine, te da s te strane sportisti mogu biti sigurni.

Naglasio je da su neka uputstva u toj oblasti dobijena od državnog revizizora, ali da mnogi potezi proizilaze i iz novog Zakona o radu, kao na primer to da će lokalna samouprava dobiti sportskog inspektora, koji će vrlo brzo početi sa radom.

On će kontrolisati kako se troše sredstva, ali će istovremeno pomagati klubovima da lakše ostavre finansijske planove“, istako je.

Po tom zakonu, naglasio je, vlasnici klubova, zakonski zastupnici i zaposleni u klubovima, neće više moći da budu članovi upravnih i nadzornih odbora, kao i članovi sportske organizacije koje se takmiče u istom rangu, ali ni osobe koje vrše javnu funkciju, ni one koje su na funkcijama u političkim strankama.

Znači, kada odete, prvo pogledajte celu skupštinu, upravne odbore i nadzorne odbore, jer će to komisija prvo da pogleda“, upozorio je Vukadinović.

Aleksandar Petković iz Uprave za društvene delatnosti potom je pokazivao sportistima kako bi trebalo da popunjavaju konkursne obrasce.

Milica Ivanović
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Najviše novca u 2016. godini otišlo na fudbal i rukomet

Izvor: juGmedia, 16.Jan.2017

Od 46 miliona dinara, koliko je grad Leskovac prošle godine izdvojio za sufinansiranje sportskih klubova, 38 posto je dobilo čak 52 fudbalska kluba, dok je na samo 4 rukometna kluba otišlo 17 posto...Deset košarkaških klubova podelilo je 14 posto, 2 odbojkaška 11, a 20 posto je otišlo na ostale...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.