Nišlije ne dozvoljavaju carinjene u Leskovcu i Vranju

Izvor: juGmedia, 24.Mar.2015, 12:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nišlije ne dozvoljavaju carinjene u Leskovcu i Vranju

LESKOVAC/NIŠ/VRANJE – Rukovodstvo Carine u Nišu odbilo je zahtev iz Leskovca i Vranja o carinjenu robe široke potrošnje u ispostavama dva grada uz obrazloženje da nema kadrova za taj posao, ali ni ekonomske računice.

Inicijatvu za izmene pravilnika za carinjene robe iz azijskog i evroazijskog >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << regiona pokrenuli su nedavno načelnici Jablaničkog i Pčinjskog okruga i Regionalna privredna komora kako bi se ovdašnjim privrednicima smanjili troškovi transporta.

„Rukovodstvo Carinarnice Niš je nakon razmatranja vašeg predloga, dalo mišljenje da se trenutno ne može saglasiti sa predlogom izmena pomenutih odredaba Pravilnika jer nema uslova za sprovođenje mera carinskog nadzora, niti ekonomskog opravdanja“, navodi seu odgovoru.

Predlog je upućen Upravi carina u Ministarastvu finansija, koja je zatražila mišljenje Nišlija.

U Privrednoj komori Jablaničkog i Pčinjskog okruga izračunali su da odlazak u Niš na carinjenje robe košta oko 1000 evra po jednom kamionu.

(Kraj) mil

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.