Izvor: JUGpress.com, 13.Jul.2020, 13:39

Nikolić: Situacija nepovoljna, u julu tri smrtna slučaja

LESKOVAC

Direktorka Zavoda za javno zdravlje Leskovca Aleksandra Nikolić je epidemiološku situaciju ocenila kao nepovoljnu, rekavši da se na teritoriji grada stalno registruje porast broja pacijenata na bolničkom lečenju u kovid bolnici sa srednje teškom i i težom kliničkom slikom, odnosno pneumonijom.

„Ukoliko se ovakav trend nastavi i narednih dana, ukazaće se potreba za proširenjem kapaciteta >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << kovid bolnice radi prijema novoobolelih na bolničko lečenje. I dalje se pored kontakata registruju i pojedinačni slučajevi, a na prvom mestu je radno aktivno stanovništvo, a na drugom penzioneri. Trenutno se čeka 475 rezultata testiranja. Od 1.7.-12.7. na teritoriji Grada Leskovca je prijavljeno tri smrtna slučaja od kovida 19.“

Nikolić je napomenula i da je do sada na teritoriji Jablaničkog okruga potvrđeno 1050 slučajeva obolelih od virusa kovid-19.

„U Leskovcu je zabeleženo 820 slučajeva, u Vlasotincu 120, Lebanu 60, Bojnik 28 i Medveđa 22.

Iz Zavoda za javno zdravlje je jutros saopšteno da u protekla 24 sata nije stigao ni jedan rezultat iz laboratorije “Vatreno oko” a juče je saopšteno da se čeka na rezultate za još 549 poslatih uzoraka.

Nije jasno odakle je direktorka te ustanove “izvukla” brojku od 475.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.