Nevreme u Leskovcu obaralo stabla i nosilo krovove, veliku štetu pretrpeli i poljoprivrednici

Izvor: JužneVesti.com, 20.Jul.2023, 11:27

Nevreme u Leskovcu obaralo stabla i nosilo krovove, veliku štetu pretrpeli i poljoprivrednici

Nevreme koje je sinoć pogodilo Srbiju protutnjalo je i kroz Leskovac, gde je olujni vetar odneo krovove sa pojedinih zgrada, obarao drveće i znakove, a šteta je načinjena i na poljoprivrednim kulturama u okolini tog grada.

Pojedini delovi Leskovca i okolna sela od sinoć su bez struje, a Leskovčani ističu da iz Elektrodistribucije ne odgovaraju na njihove pozive. Opisuju da je prizor koji su sinoć videli >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << na ulicama grada bio zastrašujuć, pogotovo kada su usled jakog vetra krenula da padaju stabla u centru, ali i u naseljima Dubočica i Hisar. Padalo drveće u parkovima; foto: M. M.

Sve se odigralo vrlo brzo, kroz nekoliko trenutaka je nastao pravi metež. Ljudi su bili u panici, jednostavno nisu znali gde će, a pogotovo je bilo strašno kada su krenula da padaju stabla u parku. Na svu sreću niko nije povređen, a kada pogledam snimke iz pojedinih gradova, mi smo još i dobro prošli - komentariše Leskovčanin.

Usled nevremena neke od zgrada u samom centru ostale su bez krovova, dok su se u Ulici Južnomoravskih brigada na trotoarima našli saobraćajni znakovi. Policija je odmah sinoć blokirala pojedine ulice, a intervenisali su i vatrogasci.

Štetu su pretrpeli i poljoprivrednici, uništen je veliki broj plastenika, kao i zasadi paprike i paradajza na otvorenom. Plastenici ostali bez najlona; foto:M. Mitić

Šteta je velika, kod nekih malo veća, kod nekih malo manja, ali kao i uvek nevreme najviše nanese štetu nama. Plastenici su nam ostali goli, vetar je odneo najlon, a poljoprivredne kulture koje su bile unutra su praktično uništene - kaže poljoprivrednik iz okoline Leskovca.

Podsetimo, jako nevreme pogodilo je sinoć Niš, Svrljig i Aleksinac, a bilo je i desetak povređenih.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Vetar lomio grane, čupao stabla, nosio krovove

Izvor: JUGpress.com, 20.Jul.2023

LESKOVAC..Sinoćno nevreme koje je protutnjalo kroz Srbiju napravilo je materijalnu štetu i u Leskovcu. Snažan, olujni vetar je obarao stabla na desetak lokacija u gradu, a najveći problemi su bili na prostoru oko Osmospatnice, Gradskog parka, Svetoilijske ulice, na putu između Donje i Gornje Jajinu,...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.