Izvor: JUGpress.com, 24.Apr.2024, 10:48

Nastupom Stevana Spalevića počeo 4. festival „Virtus piano“

LESKOVAC

Solističkim koncertom Stevana Spalevića počeo je IV školski festival „Virtus piano“. Spalević je Odsek za klavir Niže i Srednje muzičke škole završio u rodnom Nišu u klasi prof. Milene Rajković. Zvanje diplomiranog pijaniste stekao je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi prof. Svetlane Bogino, a 2018. godine završava postdiplomske studije kamerne muzike na Akademiji Scuola di Musica di Fisole u Firenci u klasi prof. Bruna Kanina. Doktorirao je na >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu pod mentorstvom prof. Aleksandra Serdara i prof. Sonje Marinković 2020. godine.  Nastupao je kao solista sa Niškim simfonsijskim orkestrom, Kamernim orekstrom „Amorozo“. Njegove nastupe uživo je pratila publika, pored Srbije, i u Holandiji. Španiji, Nemačkoj, Austriji, Italiji, Bugarskoj, Bosni i Hercegovini i Seveernoj Makedoniji.

Inače, sam festival podrazumeva takmičenje mladih pijanista uzrasta od prvog do šestog razreda. U Leskovac dolazi stotinak njih iz raznih gradova Srbije. Takmičenje se odvija u dve kategorije – klavir solo i klavir duo. Specifičnost je da se izvodi zadata kompozicija koju je napisao neko od profesora u Muzičkoj školi „Stanislav Binički“. Ovogodišnju kompoziciju napisao je Ivan Vasić. (kraj) IS/LJS

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.