Napadnuta ekipa Prve televizije / VIDEO

Izvor: B92, 17.Apr.2018, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napadnuta ekipa Prve televizije / VIDEO

Ekipa Prve televizije napadnuta je danas u Leskovcu kada je jedan muškarac nasrnuo na snimatelja i povredio mu glavu.

Kako nezvanično saznaje Prva, u pitanju je vlasnik jedne ugostiteljske radnje ispred koje je televizijska ekipa trebalo da snimi prilog sa gradonačelnikom Leskovca.

Novinar Danilo Mašojević i snimatelj Vladeta Urošević napadnuti su, a snimatelj je povređen. Napadač je uhapšen.

"Pripаdnici Ministаrstvа unutrаšnjih poslovа >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Leskovcu uhаpsili su M.J. (1977) osumnjičenog dа je jutros nаpаo novinаrа i snimаteljа Televizije "Prvа". Sumnjа se dа je on pretio ekipi "Prve" kojа je u blizini njegovog lokаlа imаlа zаkаzаn intervju, а potom je snimаteljа više putа udаrio u lice i nаneo mu lаke telesne povrede. Zbog postojаnjа osnovа sumnje dа je izvršio krivično delo nаsilničko ponаšаnje, M. J. je uz krivičnu prijаvu priveden zаmeniku Osnovnog jаvnog tužilаštvа u Leskovcu", saopštio je MUP.

Napadač je svojim automobilom blokirao vozilo Prve televizije koje je bilo parkirano nedaleko od njegove radnje i nasrnuo je na snimatelja, kojem je povredio glavu.

Kako javlja Prva, napadač je vikao na ekipu uz pretnje pre napada.

"Parkirali smo vozilo u sporednoj ulici kada je izleteo vlasnik lokala i počeo da viče da to nije parking mesto. Psovao je i pretio nam svojim zatvorskim iskustvom, a onda i svojim automobilom blokirao naše vozilo. Kada smo krenuli da iz vozila iznosimo kameru i ostalu opremu nasrnuo je na snimatelja, uhvatio ga za ruku i udario u glavu. Ceo napad desio se zbog parking mesta", rekao je Mašojević.

On je, kako dodaje, o napadu obavestio policiju.

Policija je obavila uviđaj, a povređeni snimatelj je nakon zbrinjavanja u bolnici pušten na kućno lečenje.

Udruženje novinara Srbije (UNS) osudio je napad na novinara i snimatelja Televizije Prva u Leskovcu Danila Mašojevića i Vladetu Uroševića i zatražilo od nadležnih da kazne napadača.Kako je UNS-u rekao Danilo Mašojević, kolega i on imali su jutros zakazan intervju sa gradonačelnikom Leskovca za uključenje u Jutarnji program.

"UNS fizički napad i bahato ponašanje prema novinarima smatra nedopustivim i poziva policiju i tužilaštvo da za napadača traže najstrožu kaznu", navodi se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Napadnuta ekipa Prve televizije

Izvor: Mondo, 17.Apr.2018

Ekipa Prve televizije napadnuta je danas u Leskovcu kada je jedan muškarac nasrnuo na snimatelja i naneo mu povrede glave. Osumnjičeni uhapšen...Foto: MONDO/Stefan Stojanović..Novinar Danilo Mašojević i snimatelj Vladeta Urošević napadnuti su prepodne u Leskovcu pred početak snimanja intervjua...

Nastavak na Mondo...

INCIDENT U LESKOVCU Napadnuta ekipa "Prve televizije", snimatelj povređen

Izvor: Blic, 17.Apr.2018

Ekipa Prve televizije napadnuta je danas u Leskovcu kada je jedan mušškarac nasrnuo na snimatelja i naneo mu povrede glave, preneo je B92.

Nastavak na Blic...

Napadnuta ekipa Prve televizije u Leskovcu

Izvor: Večernje novosti, 17.Apr.2018

Ekipa Prve televizije napadnuta je danas u Leskovcu kada je jedan muškarac nasrnuo na snimatelja i naneo mu povrede glave Ekipa Prve televizije napadnuta je danas u Leskovcu kada je jedan muškarac nasrnuo na snimatelja i naneo mu povrede glave.Novinar Danilo Mašojević i snimatelj...

Nastavak na Večernje novosti...

U Leskovcu napadnuta ekipa "Prve" televizije, uhapšen napadač

Izvor: JužneVesti.com, 17.Apr.2018

Na snimatelja Prve televizije Vladetu Uroševića, saopštava Udruženje novinara Srbije, u prepodnevnim časovima u Leskovcu, nasrnuo je muškarac. Snimatelj je zadobio lake povrede glave, ali je nakon pregleda otpušten iz bolnice. Leskovačka policija uhapšila je 41-godišnjeg napadača. ..Incident...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.