Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:25, 17. 4. 2018.

| Hronika

U Leskovcu napadnuta ekipa "Prve" televizije, uhapšen napadač

Autor:B. A.Izvor:Južne vesti
policija
Na snimatelja Prve televizije nasrnuo muškarac, foto: ilustracija/ A. K.

Na snimatelja Prve televizije Vladetu Uroševića, saopštava Udruženje novinara Srbije, u prepodnevnim časovima u Leskovcu, nasrnuo je muškarac. Snimatelj je zadobio lake povrede glave, ali je nakon pregleda otpušten iz bolnice. Leskovačka policija uhapšila je 41-godišnjeg napadača.

Incident se dogodio, javlja UNS, kada se Urošević, sa novinarom Danilom Mašojevićem spremao za snimanje intervuja sa gradonačelnikom Leskovca Goranom Cvetanovićem.

U leskovačkoj policiji kažu da je napadač 41-godišnji Leskovčanin, koji je najpre pretio ekipi, a zatim snimatelja par puta udario u lice.

Jedan muškarac je svojim automobilom blokirao vozilo Prve televizije koje je bilo parkirano nedaleko od njegove radnje i nasrnuo je na snimatelja kojem je naneo povrede glave - potvrdili su u policiji.

Osumnjičeni M. J, javlju iz policije, tereti se da je izvršio krivično delo nasilničko ponašanje i on je, uz krivičnu prijavu priveden zameniku Osnovnog javnog tužilaštva u Leskovcu.


NUNS osuđuje napad na novinare i pozdravlja brzu intervenciju policije

Nezavisno udruženje novinara Srbije pozdravlja brzu reakciju policije u Leskovcu koji su samo par sati nakon fizičkog napada na ekipu Prve televizije uhapsili osumnjičenog za napad.

Oni takođe, kako stoji u saopštenju, snažno osuđuju napad i podsećaju da svaki napad na novinara predstavlja napad na slobodu izražavanja.

Dodaju i da je udruženje slučaj prijavilo tužilaštvu i da očekuju da će biti efikasno procesuiran, a napadač adekvatno kažnjen.

Ovo je inače drugi registorvani fizički napad na novinare u 2018. godini, dok je od početka godine, kažu u NUNS-u, registrovano čak 29 verbalnih pretnji i pritisaka, što je, kako kažu, posledica negovanja politike nekažnjivosti napadača.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Selektivno

    10:05 // 18. 4. 2018.

    Da je političar niko ni pomenuo ne bi.Protiv sam svake vrste nasilja,ali kazniste li političare za napad na bilo kog?A sada se izvinjava Gradonačelnik ispade kolekrivna krivica zbog jednog Vandala.Politički podanici sa Juga užas

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: