Najavljena rekonstrukcija glavne zgrade bolnice u koju se ulaže 15 miliona evra

Izvor: JUGpress.com, 06.Okt.2018, 09:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najavljena rekonstrukcija glavne zgrade bolnice u koju se ulaže 15 miliona evra

LESKOVAC

U narednih mesec dana očekuje se početak radova na rekonstrukciji glavne zgrade leskovačke bolnice, koja je izgrađene 1973godine, u koje će biti uloženo petnaest miliona evra , rekao je danas gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

“Ovi radovi predstavljaju prvi deo radova koji obuhvataju energetsku efikasnost. Druga faza će, pored uređenih sadašnjih prostorija službe koje se nalaze u glavnoj zgradi, obuhvatati izgradnju centralne intenzivne nege, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << centralne sterilizacije, a u suterenu specijalističke ambulante. Vrednost prvog dela projekta iznosi 602 miliona dinara, dok je ukupna vrednost radova 15 miliona evra. Biće utrošeno i oko šest miliona evra za nabavku opreme,“ dodao je on.

Cvetanović je rekao da adekvatno pružanje zdravstvenih usluga stanovništvu predstavlja važan pokazatelj razvijenosti i uređenosti jedne lokalne samouprave.

„Poboljšanje zdravstvene nege jedan je od naših prioriteta i to dokazuju ulaganja u ovu ustanovu, ali i trud da se ona u potpunosti osavremeni”, objasnio je on.

Prve zgrade leskovačke Opšte bolnice datiraju iz 1909. godine, kada je Leskovac dobio svoju prvu bolnicu, koja je imala tri zgrade i interno, hirurško, zarazno i odelenje za posmatranje duševnih pacijenata.

Imala je 42 bolesnička kreveta.

Danas je to ustanova sekundarne zdravstvene zaštite, osnovana za područje Jablaničkog okruga i ima 795 bolničkih postelja i skoro 1300 zaposlenih.

Opštu bolnicu je danas Cvetanović koji je održao sastanak sa zaposlenima u konferencijskoj sali bolnice, a prikazana je prezentacija bolnice.

Direktor Opšte bolnice  Nebojša Dimitrijević je rekao da očekuje lepe vesti ” jer se to uvek desi kada gradonačelnik dođe u posetu”.

„Leskovačka bolnica može da stane rame uz rame sa kliničkim centrima u Srbiji, a u nekim slučajevima ih čak i prevazilazimo. Ta činjenica me čini ponosnim. Zahvaljujući gradu u mogućnosti smo bili da izvršimo rekonstrukciju mnogih odelenja i nabavimo potrebnu opremu. Naš prioritetni cilj je pružanje kvalitetne zdravstene zaštite, jer time dovodimo do očuvanja zdravlja našeg stanovništva,“ rekao je Dimitrijević

Cvetanović je obišao i Centar za dijalizu, gde je načelnik Službe za nefrologiju dr Miomir Prokopović rekao da je ova služba dobila 10 novih uređaja za dijalizu vrednih 150.000 evra.

Na odeljenju za nefrologiju radi 25 uređaja, uz pet koji su u rezervi.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.