Nacionalni dan bez duvanskog dima

Izvor: juGmedia, 31.Jan.2013, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nacionalni dan bez duvanskog dima

LESKOVAC – U Srbiji se danas obeležava Nacionalni dan bez duvanskog dima, ove godine pod sloganom – Domaćinstva bez duvanskog dima.

Prema istraživanjima Instituta za javno zdravlje „Batut“ u Beogradu, trećina stanovništva Srbije puši, a polovina pušača puši u svojim kućama.

Ipak, iz godine u godinu broj pušača u Srbiji opada, a broj pušača u školama i na fakultetima je opao za oko 25 odsto >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << u odnosu na ranije godine.

Ispitivači ukazuju na opasnost po zdravlje takozvanih pasivnih pušača, ljudi koji borave pored pušača u zatvorenim prostorijama.

Navodi se da tri popušene cigarete oslobađaju 10 puta više štetnih čestica od polučasovnih izduvnih gasova u tunelu. Rizik obolevanja od karcinoma kod pasivnih pušača je 100 odsto veći nego da 20 godina borave u kuću od azbesta.

(Kraj)

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Leskovčani se teško odriču duvanskog dima

Izvor: juGmedia, 31.Jan.2013

LESKOVAC – Samo 16 Leskovčana je prestalo da puši cigarete tokom jednogodišnje terapije pod nadzorom stručnjaka u Savetovalištu za odvikavanje od pušenja pri Zavodu za javno zdravlje...Prema navodima prim. dr Vanje Ilić iz tog zavoda, tokom 2011. godine pedeset i šestoro Leskovčana i Leskovčanki...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.