Leskovčani se teško odriču duvanskog dima

Izvor: juGmedia, 31.Jan.2013, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leskovčani se teško odriču duvanskog dima

LESKOVAC – Samo 16 Leskovčana je prestalo da puši cigarete tokom jednogodišnje terapije pod nadzorom stručnjaka u Savetovalištu za odvikavanje od pušenja pri Zavodu za javno zdravlje.

Prema navodima prim. dr Vanje Ilić iz tog zavoda, tokom 2011. godine pedeset i šestoro Leskovčana i Leskovčanki se interesovalo za pomoć pri odvikavanju od pušenja, a kroz program je prošlo 36.

„Na osnovu naših ispitivanja, >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << njih 16 je ostavilo cigarete, odnosno, godinu dana nije pušilo, što je veliki procenat, ali nismo zadovoljni brojem ljudi koji su spremni na odvikavanje“, objašnjava Ilićeva.

U 2012. godini leskovačkom savetovalištu se javio daleko manji broj pušača.

Inače, u ovom savetovalištu se primenjuju dve metode odvikavanja, pojedinačne i grupne. U slučajevima teže zavisnosti, savetuje se promena režima ishrane, unošenje veće količine tečnosti u organizam, ali i pomagala poput „nikoreta“ žvakaćih guma.

(Kraj)

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.