NSZ (ni)je umešana u reket-aferu oko zapošljavanja u „Juri”!

Izvor: juGmedia, 06.Okt.2015, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NSZ (ni)je umešana u reket-aferu oko zapošljavanja u „Juri”!

LESKOVAC – Direktor leskovačke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) Dejan Stanković tvrdi da niko iz ove ustanove nije umešan u aferu uzimanja reketa od 500 evra pa naviše za zapošljavanje u fabrici „Jura“ u Leskovcu.

„Uloga NSZ se svodi samo na posredovanje i upućivanje lica na razgovor, a odluku o zapošljavanju u Juri donosi isključivo njihov menadžment“, kazao je Stanković odgovarajući >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << na pitanje “juGmedie”.

Celu priču o korupciji oko zapošljavanja u “Juri” pokrenula je jedna anonimna prijava u kojoj se optužuje dvoje ljudi za korupciju, jedna žena iz menadžmenta te fabrike, a drugi je osoba visoko pozicionirana u filijali NSZ.

„Onaj badža iz NSZ te pošalje na razgovor u preduzeće, uz dugačko masiranje kako ti je učinio”, samo je deo ispovesti i tvrdnje jednog od ranika „Jure” koji je kontaktirao našu redakciju.

http://jugmedia.rs/ko-je-uzimao-reket-od-500-evra-za-radno-mesto-u-juri/

Stanković, koji je danas s gradonačelnikom Leskovca Goranom Cvetanovićem otvorio nove prostorije NSZ, prebacuje loptu i odgovornost isključivo na menadžment fabrike.

„Osoba koja je iz Jure optužena za reketiranje radi, ili je radila, u ovoj fabrici od njihovog osnivanja u Leskovcu tako da to sve govori“ , istakao je Stanković.

Interesantno je da niko od zvaničnih organa nije saopštio ime ove službenice, a sa druge strane svi raspolažu „određenim saznanjima“ o aferi, pa čak i policija.

I gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović bio je voljan da za naš portal prokomentariše navodnu korupciju u „Juri“ i odnos ove kompanije sa NSZ-om.

„Samo želim da vam kažem da ipak niko ne može da se zaposli u „Juri“ ako ga nema na spisku Nacionalne službe zapošljavanja, što je veoma bitan elemenat koji bi trebalo da znate“, kazao je kratko gradonačelnik.

Sa nadležnima u „Juri“ još uvek ne upsevamo da stupimo u kontakt, a u policiji nam je ranije rečeno da će se tim povodom oglasiti kada se ispitaju navodi iz anonimne krivične prijave.

(kraj) dum

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Nova zgrada za što manje nezaposlenih

Izvor: juGmedia, 06.Okt.2015

LESKOVAC – Na svečanom otvaranju novih prostorija leskovačke Filijale Nacionalne službe zapošljavanja istaknuto je da je zajednička misija lokalne samouprave i zaposlenih da usluge ove ustanove koristi što manji broj Leskovčana...Gradonačelnik Goran Cvetanović istakao je da je početkom svog...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.