Modernizacija proizvodnje u Mlekari Leskovac

Izvor: JuznaSrbija.info, 10.Nov.2017, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Modernizacija proizvodnje u "Mlekari Leskovac"

U „Mlekari Leskovac“ juče je počeo sa radom novi procesing, odnosno sterilizator mleka, čija je funkcija termički tretman mleka na temperaturi od 140 stepeni bez gubitka kvaliteta.

Ovu mlekaru posetio je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i zajedno sa generalnim direktorom Atilom Horvatom obišao pogone.

Otkup i prerada u mlekari „ >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << Leskovac“ u poslednjih 5 godina iznosi oko 20 000 000 litara mleka, a prodaja gotovih proizvoda na godišnjem nivou 730 miliona dinara. Danas ovde radi 126 ljudi.

Ova mlekara, koja je osnovana davne 1969. godine, a 2005. je privatizovana, od 2011. deo je mađarske kompanije „Sole Mizo“, i sastavni je deo „Bonafarm grupe“.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.