Miroslav Kocić se vratio u Niš i pojačao Železničar

Izvor: JužneVesti.com, 12.Feb.2019, 11:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miroslav Kocić se vratio u Niš i pojačao Železničar

Nekadašnji reprezentativac Srbije i bivši golman Dubočice iz Leskovca, niških klubova Železničar i Naisus, zatim Zaječara, Planinke iz Kuršumlije, novosadske Vojvodine, skopskog Metalurga, turskog Bešiktaša, francuskog Sarana i Temišvara iz Rumunije Miroslav Kocić potpisao je ugovor sa Rukometnim klubom Železničar iz Niša.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<
37-godišnji Leskovčanin potpisao je ugovor koji će važiti i sledeće sezone, kažu u niškom klubu, a on je četvrto pojačanje u zimskom prelaznom roku. Posle Anta Babića iz Hrvatske, Jana Gorele iz Slovenije i Nikole Matovića iz Crne Gore, stigao je iskusni čuvar mreže koji se sa radošću seća svojih dana u "Želji".

Drago mi je da sam se vratio. Uželeo sam se, pre svega, takmičarskih utakmica, jer, zbog administrativnih problema u Rumuniji, nisam na njima branio još od sredine oktobra. A, naravno, uželeo sam se i mog "Želje" koji je sada sasvim drugi klub u odnosu na onaj iz kojeg sam svojevremeno otišao, pretendent na najviše domete u domaćim takmičenjima, sa posebnom ambicijom da prvi put u svojoj istoriji postane državni šampion. Ali, dugačak je put do tog cilja - rekao je Kocić za sajt kluba.

Kocić ostaje u Železničaru i naredne sezone; foto: Rukometni savez Srbije

Kocić je 2010. godine iz Niša otišao u Zaječar, potom u Vojvodinu, sa kojom je osvojio dve u nizu od šest uzastopnih titula.

Svestan sam velikih očekivanja. Nešto će se sigurno promeniti mojim dolaskom, ali videćemo šta i kako. Čitava ekipa mora da doprinese postavljenom cilju, inače ne vredi ni da je došao Omeje. Znam kako se osvaja titula u Srbiji, tu drugu sa Vojvodinom smo uzeli tako što smo imali skor 10-0 u plej-ofu i dobili smo finale Kupa sa 13 golova razlike. Prošle sezone je „Želja“ ušao u plej-of kao veliki pobednik iz domaće Superlige, sada će kao čest gubitnik u SEHA ligi - dodaje Kocić.

Do kraja sezone u SEHA ligi ekipi Železničara ostala su još 4 kola, a trenutno je osma sa tri pobede, remijem i 10 poraza. Uz to, sledi i borba za titulu prvaka Srbije i pobednika Kupa države.

Za mene su preostale utakmice u regionalnom takmičenju mnogo bitne, da u svakoj pokažemo napredak u odnosu na prethodnu, da ekipa modifikuje karakter kako bi bila maksimalno spremna već za četvrtfinale Kupa i meč sa Vojvodinom u Novom Sadu, koji će biti ekstremno težak i nama, ali i njima. Borba za titulu biće dosta ujednačena, jaki su i Dinamo i Metaloplastika, moraćemo da budemo jedinstveni, svi da želimo taj cilj, kako bismo do njega došli. Da svi shvatimo kakva nam se prilika pruža. Igračima da rade sa jednim od najvećih rukometnih imena Veselinom Vujovićem, Nišlijama da, ako sve ovo krene u pravcu u kome želimo, sledeće sezone možda gledaju Ligu šampiona u svojoj hali - rekao je proslavljeni golman.

Prvu utakmicu u dresu Železničara nakon povratka Kocić će odigrati protiv matične Dubočice, u prijateljskoj utakmici koja je u sredu, 13. februara od 16:30 u sali Osnovne škole "Dušan Radović".
Pogledaj vesti o: Zaječar

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Miroslav Kocić ponovo u Rukometnom klubu Železničar

Izvor: Megafon.co, 12.Feb.2019

Miroslav Kocić, nekadašnji reprezentativac Srbije, potpisao je ugovor sa Rukometnim klubom Železničar iz Niša, saopštavaju iz ovog kluba. Čuvar mreže koji se, tokom godina u Vojvodini, Metalurgu, Bešiktašu, francuskom Saranu, Temišvaru, nakupio iskustva, ali koji zna kako „diše“ rukometni...

Nastavak na Megafon.co...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.