Izvor: JUGpress.com, 16.Sep.2023, 13:47

Ministarstvo za javna ulaganja reaguje na tvrdnju da je stadion u Leskovcu nezakonito izgrađen

BEOGRAD-LESKOVAC

U cilju tačnog informisanja javnosti, Ministarstvo za javna ulaganja reaguje na netačne navode u vezi s izgradnjom Gradskog stadiona „Dubočica” u Leskovcu koje su objavili pojedini mediji.

Naime, Gradski stadion „Dubočica” je pušten je u rad po pribavljenoj Saglasnosti za puštanje u probni rad, a u skladu s članom 124 Zakona o planiranju i izgradnji. Inače, Saglasnost za puštanje u probni rad je moguće pribaviti isključivo i >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << samo po okončanju radova na izgradnji objekta. Predmetna Saglasnost dopušta da u režimu probnog rada objekat može da bude u punoj funkciji i to do godinu dana. Uz to, nagalašavamo i da je pribavljena i saglasnost protivpožarne policije na Projekat izvedenog objekta.

Takođe, osvrnućemo se i na tvrdnje da je Rešenjem o građevinskoj dozvoli odobrena jedna, a izgrađena druga, 3 puta veća površina. Vrlo je jednostavno utvrditi da je takva tvrdnja ne samo netačna, već i apsurdna. Prost uvid upravo u dva dokumenta objavljena u medijima jeste dokaz u prilog tome.

Naime, u oba dokumenta figuriraju 2 površine i to:

Ukupna površina kompleksa stadiona koja iznosi 31.176,00 m2 i identična je u oba dokumentaBruto površina objekta koja iznosi 10.217,32 m2 i identična je u oba dokumenta

Objekat je, dakle, u svemu izgrađen prema građevinskoj dozvoli. Dokumenta koja su objavljena vam dostavljamo u nastavku.

Napominjemo i da je Gradski stadion „Dubočica”, inače izgrađen za manje od 2 godine, uz sve neophodne saglasnosti, pre puštanja u rad prošao i proces sertifikacije od strane UEFA, čime je potvrđeno da je ovaj objekat i projektovan i sagrađen u skladu s standardom kategorije 4, inače najvišim standardom ove referentne fudbalske asocijacije, navodi se u reakciji Ministrstva za javna ulaganja koju u celini objavljujemo. (kraj) LJS/SM

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Oglasilo se ministarstvo: Stadion "Dubočica" pušten u probni rad uz odgovarajuće saglasnosti

Izvor: B92, 16.Sep.2023

Ministarstvo za javna ulaganja saopštilo je danas da je gradski stadion "Dubočica" u Leskovcu pušten u rad po pribavljenoj Saglasnosti za puštanje u probni rad, a u skladu s članom 124 Zakona o planiranju i izgradnji.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.