Medicinska škola: Prezentacija zdrave hrane i način spremanja

Izvor: juGmedia, 16.Okt.2017, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medicinska škola: Prezentacija zdrave hrane i način spremanja

Budući medicinski radnici neće samo medikamentima lečiti pacijente već je njihov zadatak da deluju i preventivno i da ukažu i na zdrave načine ishrane i njeno pripremanje, pa je Svestki dan hrane u Medicinskoj školi Leskovac iskorišćen da se i praktično pokaže kako se priprema zdrava hrana.

Pripremljene su i servirane zdrave namirnice, voće i povrće , pravljeni smutiji, a ukzanao je i na značaj ishrane i zdravih >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << metoda pripreme hrane.

Po principu bolje sprečiti nego lečiti, koristimo priliku da podignemo nivo svesti kod učenika koliko je značajno da zdravim stilovima života spreče bolesti, budu zdravi i uspešni i bogati, jer je zdravlje najveće bogatstvo“, rekla je profesroka  Suzana Cvetković, koordinator akcije.

Inače, učenici su sami osmislili , a profesori i direktor škole materijalno omogućili ovaj način obeležavanja Svetskog dana zdrave hrane.

Pored izložene hrane, dan je bio propraćen i predavanjima o preventivnim i hroničnim bolestima, poput dijabetesa i ateroskloroze, o čemu deca uče iz mnogih predmeta.

(Kraj)

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.