Izvor: juGmedia, 16.Okt.2017, 23:37 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Medicinska škola: Prezentacija zdrave hrane i način spremanja
Budući medicinski radnici neće samo medikamentima lečiti pacijente već je njihov zadatak da deluju i preventivno i da ukažu i na zdrave načine ishrane i njeno pripremanje, pa je Svestki dan hrane u Medicinskoj školi Leskovac iskorišćen da se i praktično pokaže kako se priprema zdrava hrana.
Pripremljene su i servirane zdrave namirnice, voće i povrće , pravljeni smutiji, a ukzanao je i na značaj ishrane i zdravih >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << metoda pripreme hrane.
„Po principu bolje sprečiti nego lečiti, koristimo priliku da podignemo nivo svesti kod učenika koliko je značajno da zdravim stilovima života spreče bolesti, budu zdravi i uspešni i bogati, jer je zdravlje najveće bogatstvo“, rekla je profesroka Suzana Cvetković, koordinator akcije.
Inače, učenici su sami osmislili , a profesori i direktor škole materijalno omogućili ovaj način obeležavanja Svetskog dana zdrave hrane.
Pored izložene hrane, dan je bio propraćen i predavanjima o preventivnim i hroničnim bolestima, poput dijabetesa i ateroskloroze, o čemu deca uče iz mnogih predmeta.
(Kraj)