Mateja Stanojević osvojio medalju na Balkanskoj Informatičkoj olimpijadi

Izvor: juGmedia, 19.Sep.2015, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mateja Stanojević osvojio medalju na Balkanskoj Informatičkoj olimpijadi

LESKOVAC – Učenik osmog razreda OŠ “Vožd Karađorđe” iz Leskovca Mateja Stanojević nastavlja da osvaja medalje na domaćim i međunarodnim takmičenjima iz informatike.

Kolekciju je ovih dana dopunio bronzanim odličjem sa devete Juniorske Balkanske Informatičke Olimpijade, održane od 14. do 19. septembra u Ohridu, u konkurenciju 38 takmičara iz Bosne, i Hercegovine, Bugarske, Rumunije, Poljske, Makedonije, >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << Grčke, Kipra i Srbije.

To je ujedno i prva medalja sa međunarodnog takmičenja u istoriji “Vožda Karađorđa”. Član delegacije Srbije bio i njegov profesor informatike i računarstva Stevica Janković.

“Veoma sam srećan i ponosan zbog ove medalje, posebno što je konkurencija bila veoma jaka”, kaže Mateja za Jugmediu.

Iz sedmočlane ekipe iz Srbije, medalju, takođe bronzanu, osvojio je još i Aleksa Milojević, rodom iz Vlasotinca.

Mateja Stanojević je ranije osvojio prvo mesto na državnom takmičenju iz informatike i programiranja, zatim, drugo mesto na državnom takmičenju, čime je stekao pravo da učestvuje na Srpskoj informatičkoj olimpijadi u Beogradu u maju mesecu 2015. godine, na kojoj je osvojio ubedljivo prvo mesto.

(Kraj)mil
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.