Masovni pomor riba u jezeru kod Leskovca: Nadležni organi na terenu

Izvor: B92, 07.Maj.2019, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Masovni pomor riba u jezeru kod Leskovca: Nadležni organi na terenu

Leskovac -- U Turevačkom jezeru kod Leskovca tokom vikenda došlo je do masovnog uginuća riba, uglavnom somova dugačkih i do dva metra, a krivac još nije pronađen.

Reč je o jezeru u blizini preduzeća "Mesokombinat", širine dvadesetak i dugačkog više od 300 metara, nastalo na mestu nekadašnjeg kanala i koje je omiljeno mesto pecaroša.

"Niko neće da uperi prst na zagađivača, mada mi znamo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ko je kriv za ovaj masovni pomor riba. Bukvalno, nije ostalo ni jedno žive biće u jezeru", rekao je jedan od ribara.

Trovanje riba prijavljeno je Ribolovačkoj službi Veternica, čiji su članovi odmah izašli na lice mesta i prijavili nadležnim organima.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pomor riba u jezeru kraj Leskovca, nadležni na terenu

Izvor: JužneVesti.com, 08.Maj.2019, 11:30

Veliki broj mrtvih riba izvađen je iz veštačkog jezera kod Turekovca, u blizini Leskovca. Ribolovci koji ovde dolaze sumnjaju da je do pomora došlo zbog ispuštanja štetnih materija iz obližnje fabrike za preradu mesa. Nadležni kažu da su sve službe na terenu i da rade na pronalaženju krivca...Ribolovci...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.