Izvor: JUGpress.com, 22.Jan.2021, 12:10

“Martes” otpustio sedamdesetak radnica, najavljeno neprodužavanje ugovora i u Juri

LESKOVAC

Leskovačka firma “Martes” , poznata po odevnoj marki “Martini vesto” otpusila je od početka ove godine sedamdesetak radnica i radnika, potvrdjeno je JUGpressu u Nacionalnoj službi za zapošljavanje.

Neke od otpuštenih radnica, koje su se obratile Regionalnoj informativnoj agenciji JUGpress , ogorčeno kažu da su u ovoj firmi radile dugi niz godine i pitaju gde sada da nadju posao, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com <<

Kažu da su ogorčene i zato što niko u gradu ne reaguje , smatraju da vlasnik firme ima podršku u samom vrhu lokalne samouprave i to argumentuju , kako kažu , onim “što svako može da vidi jer je ogradio prostor u centru grada , inspekcija utrdila da je to uradio nezakonito ali niko i dalje ne reaguje”.

Otpuštene radnice su radile na šivenju odeće.

Naši izvori u ovoj firmi navode da su otpuštene jer se “nagomilala roba”.

Najave o neprodužavanju ugovora za oko 200 zaposlenih stižu i iz kompanije Jura.

Kako JUGpress saznaje, ta kompanija je najavila da neće produžiti ugovor za dve grupe od po 100 radnika i da je jedna grupa radila u pogonu za koji se navodi da trtenutno nema dovoljno potražnje za proizvodima.

Iz ove kompanije je najavljeno da će ovo neprodužavanje ugovora, zapravo otkaz, biti realizovano do kraja ove godine.

Naši izvori u leskovačkoj filijali Nacionalne službe za zapošljavanje kažu da još uvek nema alarmantnih pokazatelja da su u toku masovna otpuštanja i da, sa druge strane ima firmi koje traže nove radnike.

Kao primer navode Auto stop koji je već angažovao osam švalja koje su dobile otkaz u “Martesu” i firmu “Fuj” iz Grdelice koja traži trideset švalja.

Za sada se ne zna kako će se rešavati radnici iz Jure.

Kako JUGpress saznaje ima i manjih firmi koje šalju svoje zaposlene na tržište rada na tri meseca da bi na taj način sanirali svoje poslovanje ali se tih ljudi ne odriču već očekuju da će moći da ih vrate na posao.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.