Manji broj testiranih i manji broj zaraženih u Leskovcu i Vranju

Izvor: JužneVesti.com, 25.Dec.2020, 12:43

Manji broj testiranih i manji broj zaraženih u Leskovcu i Vranju

Prethodnog dana je u vranjskoj kovid ambulanti registrovano 49 novih slučajeva zaraze kovidom, poslednji su podaci Štaba za vanredne situacije. Iz leskovačkog Zavoda za javno zdravlje saopštavaju da je prošlog dana testirano 285 osoba, a pozitivno je 44.

Nešto više pregleda obavljeno je juče u vranjskoj kovid ambulanti - 269, a u odnosu na jučerašnji dan, manje je testiranih i onih sa pozitivnim nalazom. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<

Ukupan broj prvih pregleda je 111. Uzorkovana je krv kod 172 pacijenta i sačinjeno 119 RTG pluća. Takođe, urađeno je 130 antigenskih testova, od kojih je 49 pozitivno. Urađeno je i 15 PCR testova i 2 brza testa. Dijagnostikovana je bronhopneumonija kod 22 pacijenta - saopštavaju iz Štaba.

U kovid bolnicama u ovom gradu hospitalizovano je 114 pacijenata, a od tog broja 105 je pozitivno na korona virus.

Sa bronhopneumonijom je 111 pacijenata, na kiseoniku 56. Na bolničko lečenje primljeno je 16 pacijenata, dok je 13 otpušteno. Trenutno je u kovid bolnicama ZC Vranje 46 slobodnih postelja - podaci su iz Bolnice.

U Jablaničkom okrugu za poslednja 24 sata testirano je 285 osoba, a 44 je zaraženo kovidom, pokazuju rezultati testiranja.

Najviše zaraženih je u Leskovcu - 24, zatim u Vlasotincu 8, dok je na kovid pozitivno i 7 stanovnika Bojnika, 3 Lebana i 2 iz Medveđe.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Pao broj zaraženih u Jablaničkom okrugu i Leskovcu

Izvor: JUGpress.com, 25.Dec.2020

LESKOVAC..U poslednja 24 sata stigla su 285 rezultata sa teritorije Jablaničkog okruga ,od toga za grad Leskovac 202, iz niških laboratorija, pozitivna su 44 rezultata što je najmanje u poslednjih nekoliko mesewci...Od toga 24 osobe su sa teritorije grada Leskovca, 8 sa teritorije opštine Vlasotince,...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.