Levica „raskrinkala“ pozadinu nagrada „Kapetan Miša Anastasijević“?

Izvor: juGmedia, 05.Maj.2016, 13:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Levica „raskrinkala“ pozadinu nagrada „Kapetan Miša Anastasijević“?

LESKOVAC –  U Leskovačkom Pokretu „Levica Srbije“ se pitaju po kojim osnovama će sutra priznanja u cilju promocije društvenog i preduzetničkog stvaralaštva biti dodeljena gradonačelniku Leskovca Gorancu Cvetanoviću i predsedniku Ragionalne privredne komore Goranu Joviću ako se uzme u obzir da je, kako tvrde, ovaj grad na ivici siromaštva.

Priznanja „Kapetan Miša Anastasijević“, koje dodeljuje preduzeće >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << za marketing, propagandu i trgovinu iz Novog Sada „Media-Invent“, dobiće i vlasnik motela „Predejane“ Dragan Pavlović, Gordana Savić, Žika Stojanović, Saša Grgov, novinar Aleksandar Davinić i genetičar Miodrag Stojković.

Isto priznanje su do sada primili i premijer Aleksandar Vučić, direktor RTB „Bor“ Blagoje Spaskovski, Bratislav Gašić, Nebojša Stefanović, gradonačelnici Niša, Zrenmjanina i Loznice – svi visoki funkcioneri SNS-a.

„Nije nam jasno kako direktor preduzeća „Media-Invent“ Vlado Marković deli priznanja za društveno i preduzetničko stvaralaštvo, a ne zna da je Leskovac na ivici siromaštva po odnosu prosečne plate i minimalne potrošačke korpe i da je grad sa najmanje ostvarenih investicija u republici zaključno sa 2015. godinom“, ističe lokalna liderka „Levice“ Mirjana Perišić.

Ona tvrdi da ovi podaci nikako ne kvalifikuju Leskovac za navedenu nagradu iz oblasti društvenog i preduzetničkog stvaralaštva, već obratno.

Samo želimo da pitamo koji su kriterijumiza dodelu nagrada i kolika je relevantnost ove nagrade u zemlji? Da li je za dobijanje ove nagrade, možda, potrebna i novčana uplata i kolika?„, pita Perišićeva.

Ona je zamolila „sve dušebrižnike i utemeljivače raznih nagrada“ da svojim poveljama i performansima ne stvaraju lažnu sliku o Leskovcu.

(Kraj) dum

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.