Leskovčaninu oduzeto vozilo zbog saobraćajnog prekršaja i odbijanja da se alkotestira

Izvor: JužneVesti.com, 24.Feb.2024, 13:35

Leskovčaninu oduzeto vozilo zbog saobraćajnog prekršaja i odbijanja da se alkotestira

Nakon što je izvršio težak saobraćajni prekršaj i odbio da se alkotestira, policija u Leskovcu je u petak 23. febrauara privremeno oduzela vozilo “folksvagen pasat” kojim je upravljao 61-godišnjak.

Policija je Leskovčanina zaustavila sinoć oko 18:40 sati u Svetosavskoj ulici u tom gradu.

Ovaj vozač je u prethodne dve godine već pravnosnažno osuđen zbog odbijanja alkotestiranja i zbog prekršaja nasilničke vožnje, vozeći u stanju potpune alkoholisanosti >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << sa 2,03 promila alkohola u organizmu. Vozač je zadržan u službenim prostorijama, a dežurni sudija Prekršajnog suda u Leskovcu je obavešten o događaju i naložio je da se procesuira u skraćenom postupku nakon sprovedenog zadržavanja - navode u policiji.

Privremenog oduzimanja vozila traje do okončanja postupka pred nadležnim sudom.

U policiji naglašavaju da je počela primena nove zaštitne mere iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima u kojoj se vozilo privremeno oduzima od učinioca težeg prekršaja, a koji je u prethodne dve godine pravnosnažno osuđivan za teže prekršaje iz oblasti bezbednosti saobraćaja.

Podsećaju da se pod teži sobraćajni prekršaj podrazumeva nasilnička vožnja, najmanje teška alkoholisanost, odbijanje alkotesiranja ili utvrđivanja prisustva psihoaktivnih supstanci, upravljanje motornim vozilom bez vozačke dozvole, prekoračenje brzine u naselju za više od 70 kilometara na čas od dozvoljene, prekoračenje brzine van naselja za više od 80 kilometara na čas od dozvoljene.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Leskovac: Vozio sa 2,03 promila alkohola, odbio da se testira - policija mu oduzela auto

Izvor: JuznaSrbija.info, 25.Feb.2024, 09:55

U petak, 23. februara, policija u Leskovcu privremeno je oduzela vozilo "volksbagen pasat" od 61-godišnjeg vozača nakon što je izvršio težak saobraćajni prekršaj i odbio da se alkotestira...Ovaj vozač, čiji su inicijali navedeni kao N.N., već je pravnosnažno osuđen zbog odbijanja alkotestiranja...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.