Leskovčanin švercovao Sirijce i izazvao saobraćajku bežeći od policije

Izvor: juGmedia, 23.Feb.2014, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leskovčanin švercovao Sirijce i izazvao saobraćajku bežeći od policije

NIŠ/LESKOVAC -  Zbog sumnje da je izvršio krivično delo krijumčarenje ljudi niška policija uhapsila je D.K. (53) iz Leskovca i doneli mu rešenje o zadržavanju do 48 sati.

 D.K.  je oko 21,55 časova, u putničkim vozilu marke „Ford Mondeo“ nemačkih registarskih oznaka, prevozio 12 državljana Sirije, među kojima je bio i jedan maloletnik a koji su ilegalno prešli granicu Republike Srbije. >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia <<

Nakon što se osumnjičeni D.K. neposredno ispred naplatne rampe „Nais“ isključio sa auto-puta E-75 i nastavio kretanje prema gradu Nišu, u pratnji patrole policije, kretajući se Bulevarom 12 februar prema centru grada usled neprilagođene brzine kretanja, izgubio je kontrolu nad vozilom i sleteo sa kolovoza udarivši u metalni stub ulične rasvete nakon čega se vozilo odbilo i prevrnulo na krov.

Zbog zadobijenih povreda u saobraćajnoj nezgodi, dva državljana Sirije su zadržana na lečenju u Kliničkom centru Niš, jedan zbog teških a jedan zbog lakih telesnih povreda.

Deset državljana Sirije, po ukazanoj lekarskoj pomoći pušteni, nakon čega su od strane policijskih službenika odvedeni u Prekršajni sud u Nišu.

Za devet državljana Sirije, zbog prekršaja Nelegalnog prelaska državne granice izrečena je kazna zatvora u trajanju od po 17 dana i zaštitna mera Udaljenje stranca sa teritorije Republike Srbije u trajanju od po jedne godine, nakon čega su sprovedeni u KPZ Niš. Zbog istog prekršaja, maloletnom državljanu Sirije, izrečena vaspitna mera Ukor, nakon čega je sproveden u prihvatnu stanicu Zavoda za vaspitanje omladine u Nišu. 

Nakon isteka mere zadržavanja, D.K. će sa krivičnom prijavom biti priveden nadležnom tužilaštvu u Nišu.

(Kraj)ena
Pogledaj vesti o: Leskovac,   Sirija

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Bejzbolke zbog devojke

Izvor: Večernje novosti, 23.Feb.2014

POLICIJA u Subotici uhapsila je u nedelju T. O. (21) i Č. D. (30), obojica iz naselja Bajša u okolini Bačke Topole, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo teško ubistvo u pokušaju. Osumnjičeni se terete da su u noći između petka i subote na ulazu u naselje Lipar u kulskoj...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.