Leskovčani ne znaju da recikliraju otpad

Izvor: JužneVesti.com, 20.Avg.2015, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leskovčani ne znaju da recikliraju otpad

Projekat primarne selekcije otpada u Leskovcu i to podelom besplatnih plastičnih Seko kesa za odlaganje suvog otpada zaživeo je svega u trećini ulica u gradu.

U kompaniji "Por Werner i Weber" (PWW) koja je zadužena za odlaganje otpada u Leskovcu, kažu da još uvek imaju problem sa sugrađanima koji ne žele da otpad odlažu na pravi način i odvajaju sekundarni od mokrog.

Pod suvim otpadom podrazumevaju se papir i karton, tetrapak ambalaža, plastika, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << staklo i metal. Naši sugrađani imaju običaj da u zelene kese koje su namenjene za to bacaju i ostatke od ručka, meso i druge odpatke koji ne mogu da se recikliraju - objašnjava Bratimir Nešić, menadžer reciklaže u PWW-u .

Moram da pohvalim pre svega jednu baku iz naselja Dubočica koja je u tri navrata sama sprečila kradljivce da odnesu sekundarni otpad iz kontejnera koji je za to namenjen - kaže Nešić.

Akcija je u maju krenula u naselju Dubočica gde je 20 leskovačkih studenata ekološkoh smerova na stručnoj praksi obilazilo domaćinstva i upoznavalo ih sa primarnom selekcijom otpada.

Nakon toga akcija će se proširiti na ostale delove užeg gradskog jezgra sve do prigradskih naselja i leskovačkih sela i do susdenih opština u jablaničkom okrugu gde PWW vrši usluge odlaganja smeća - najavljuje Nešić.

Projekat primarne selekcije otpada u Leskovcu, kompanija "Por Werner i Weber" realizuje u saradnji sa Gradskom upravom za zaštitu životne sredine i Sekopakom.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.