Leskovačko pozorište priprema festival “Joakim Vujuć”

Izvor: juGmedia, 01.Nov.2013, 23:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leskovačko pozorište priprema festival “Joakim Vujuć”

LESKOVAC – Zgrada Narodnog pozorišzta u Leskovcu, koja se renovira dugo, biće završena do maja naredne godine, kada će grad na Veternici biti domaćin pozorišnog festivala “Joakim Vujić”.

Ovo je danas izjavio gradonačelnik Leskovca, koji je u prisustvu novinara obišao pozorišno zdanje i radnike.

“Činjenica da smo prihvatili da budemo >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << domaćinu ovako značajnog kulturnog događaja, na kome će učestvovati i pozorišta iz Niša, Šapca, Užica, Pirota, Kragujevca, Lazarevca, Vranja i Kraljeva, govori da smo spremni da Narodno pozorište završimo i predamo da glumcima”, kazao je gradonačelnik Goran Cvetanović.

Radovi se trenutno izvode na pozornici i u pozorišnoj sali i holu, gde se ređaju mermerne ploče,  i  u garderobama.

“Paradoks je činjenica da je pored 57 miliona dianara, koliko je koštala rekonstrukcija prvog dela zgrade, njome nije bilo dovoljno obuhvaćeno sređivanje najvažnijeg dela pozorišta – bine i garderoba za glumca. Meni je potpuno logično da se rekonstruiše pozornica koja život znači, a da se kasnije sređuju apartmani za gostujeće glumce”, rekao je gradonačelnik.

Ugovor o nastavku radova sa Ministarstvom, regionalnog razvoja potpisan je, zapravo, sredinom maja ove godne. Lokalna samouprava obavezala se i izdvojila je 4 miliona dinara, a izdvajanje novca iz nadležnog ministarstva se očekuje.

“Grad predugo nema adekvatnu salu i njen završetak je prioritet ”, istako je gradonačelnik.

Iznad sale i hola završene su kancelarije, a u drugom delu zgrade sagrađena su i dva apartmana sa kuhinjom za gostujuće glumce. Ispod su prostorije u kojima su bili magacini za kostime i neizvesno je kada će to krilo biti sređeno, buduću da nije obuhvaćeno prvom fazom radova u finansijskom planu.

(Kraj) mil

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.