Leskovački zatvor dobija 420 novih mesta, u planu i zapošljavanje 120 ljudi

Izvor: JužneVesti.com, 18.Jul.2019, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leskovački zatvor dobija 420 novih mesta, u planu i zapošljavanje 120 ljudi

Oko 420 novih mesta imaće leskovački Kazneno-popravni dom, a osim dogradnje, u toku je i rekonstrukcija postojećeg objekta. U Okružnom zatvoru u Leskovcu, nakon radova, trebalo bi da bude zaposleno još 120 novih radnika.

Bolje i adekvatnije uslove za izdržavanje kazne imaće zatvorenici, a bezbednost će, prema rečima gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića, biti na najvišem nivou. Nakon radova, posao za još 120 ljudi, foto: B. Antić

Sve se radi >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << po evropskim standardima. Ovde će, nakon rekonstrukcije, biti 420 mesta. Trenutno je angažovano oko 100 ljudi iz Leskovca i okoline, što znači da se izdržava 100 porodica. Početkom iduće godine ovaj objekat biće završen - kaže Cvetanović.

Nakon proširenja, u planu je i otvaranje oko 120 novih radnih mesta, a posla će, kaže Cvetanović, biti za medicinsko osoblje, stražare i pomoćne radnike.

Osuđenici se brinu o živini i stoci, a gaji se i povrće, čime, kako je rečeno, izdržavaju sami sebe. Radovi koštau 800 miliona dinara, foto: B. Antić

Vrednost radova je 800 miliona dinara, a izvodi ih preduzeće Credo iz Vranja. Rekonstrukcija i dogradnja finansira se novcem građana, preko Ministarstva pravde.

Inače, Okružni zatvor u Leskovcu je ustanova poluotvorenog tipa, gde se nalaze osuđenici za manja krivična dela, koji izdržavaju kaznu od 6 meseci do godinu dana.

Stari paviljon izgrađen je 1971. godine.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.