Leskovački učenici uspešni na takmičenjima u pripremanju hrane

Izvor: JužneVesti.com, 02.Okt.2019, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leskovački učenici uspešni na takmičenjima u pripremanju hrane

Na Međunarodnom festivalu hrane održanom prošle nedelje u makedonskom Kruševu, učenici Trgovinsko-ugositeljske škole iz Leskovca osvojili su 4 zlatne medalje, a bili su i sveukupni pobednici festivala. Nagrađeni su i na takmičenju u Vladičinom Hanu, gde se pripemala riblja čorba.

“Leskovački voz”, hladna predjela, jela od paprike, ali i tradicionalna jela iz Makedonije, pripemali su Leskovčani na festivalu >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << u Kruševu, a učenici Lazar Ilić i Nikola Ilić nagrađeni su u obe kategorije. Foto: Trgovinsko-ugostiteljska škola Leskovac

Naši takmičari, pod mentorstvom Miloša Đorđevića i Dragoljuba Pejčića, iz Makedonije su se vratili sa 4 zlatne medalje. Naša ekipa bila je i sveukupni pobednik ovog trodnevnog festivala - kažu u školi.

Takmičenje se održalo u školi “Naum Naumovski Borče”, a učenici i profesori kažu da su se lepo proveli i naučili dosta novih stvari.

Domaćini su nas srdačno i sa puno gostoprimstva ugostili. Razmenili smo znanja i veštine i nadamo se da ćemo nastaviti dobru saradnju sa kolegama iz susedne Makeonije - kažu oni.

Nakon makedonskog festivala, učenici ove škole takmičili su se na 4. manifestaciji “Repinski riblji kotlić” u Vladičinom Hanu, gde su nagrađeni ekipno.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Prvi međunarodni festival hrane i pića “Taste Kruševo”

Izvor: JUGpress.com, 02.Okt.2019

LESKOVAC..Na Prvom Međunarodnom festivalu hrane i pića pod nazivom „Taste Kruševo“ u Severnoj Makedoniji učestvovalo je sedam škola iz Severne Makedonije i leskovačka Trgovinsko-ugostiteljska škola...„Okusi Kruševo” je festival hrane na kome učestvuje više ketering škola, a takmičenje...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.