Izvor: JUGpress.com, 02.Okt.2019, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi međunarodni festival hrane i pića “Taste Kruševo”

LESKOVAC

Na Prvom Međunarodnom festivalu hrane i pića pod nazivom „Taste Kruševo“ u Severnoj Makedoniji učestvovalo je sedam škola iz Severne Makedonije i leskovačka Trgovinsko-ugostiteljska škola.

„Okusi Kruševo” je festival hrane na kome učestvuje više ketering škola, a takmičenje se odvija u dve kategorije. Prvog dana učenici su imali zadatak da prezentuju kuhinju kraja iz kog dolaze. Učenici TUŠ predstavili su se jelima gde je najveći akcenat >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << stavljen na roštilj i pripremu „Leskovačkog voza“, hladnog predjela i serviranje sireva iz naše okoline, ali i jela sa paprikom koja je zaštitni znak mesta iz koga dolaze naši učenici. Drugog dana, nastupilo se sa pripremanjem jela makedonske nacionalne kuhinje – „Kruševski čomlek“. Učenici takmičari Lazar Ilić i Nikola Ilić, pod mentorstvom profesora Miloša Đorđevića i člana komisije Dragoljuba Pejčića osvojili su u obe kategorije prva mesta i četiri zlatne medalje, a osvojili su i pehar kao sveukupni pobednici ovog trodnevnog festivala.

„REPINSKI RIBLjI KOTLIĆ“ REPINCI

Trgovinsko ugostiteljska škola Leskovac je učestvovala na četvrtoj po redu manifestaciji „Repinski riblji kotlić“, koje je održano u mestu Repince, nadomak Vladičinog Hana. Na ovom takmičenju, koje je ove godine imalo 16 prijavljenih ekipa koje su se takmičile u pripremanju riblje čorbe, TUŠ je učestvovao prvi put. Među ekipama koje su učestvovale bilo je i ekipa iz Severne Makedonije, okoline Vladičinog Hana i Vranja.Takmičare škole činile su dve ekipe obrazovnog porfila kuvar. Prvu ekipu su činili sledeći učenici: Stamenković Anđela, Spasojević Marija i Stanković Bogdan, dok su u drugoj ekipi bili: Stojiljković Milica, Petković Mirjana i Mladenović Aleksa, pod mentorstvom profesora Miljana Ilića. Učenici leskovačke škole osvojili su pehar za „Fer plej“ ekipu na ovom takmičenju, a svi zajedno su uživali u zajedničkom druženju i pripremi riblje čorbe, stekli nova iskustva i prijateljstva, vratili se puni lepih utisaka i energije za nove izazove i uspehe.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.