Leskovački putari spremni za sneg

Izvor: JužneVesti.com, 14.Nov.2019, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leskovački putari spremni za sneg

I ove godine će sneg sa leskovačkih ulica čistiti vlasotinačko preduzeće, a putari kažu da imaju dovoljno mašina, rizle i soli i da su spremni za novu sezonu. Sneg i led će sa trotoara čistiti leskovački Komunalac.

Sezona zimskog održavanja počinje 15. novembra i trajaće do 15. marta, a osim čišćenja snega, putari će se brinuti da na kolovozu ne bude poledice. Čistiće se gradske ulice u dužini od 25 kilometara i preko 440 kilometara puteva. Posao >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << je poveren preduzeću AB kop iz Vlasotinca.

Izvršilac ima svu potrebnu mehanizaciju - kamion putar nosivosti do 3 tone, 4 kamiona kipera nosivosti od 10 do 15 tona sa opremom, 2 buldožera, grejder, 2 univerzalne mašine, utovarnu lopatu i vučni voz. Bića nabavljeno 400 tona soli i 1.200 tona rizle - navodi se u saopštenju.

Za ove namene je od novca svih građana izdvojeno 30 miliona dinara.

Sneg i led sa trotoara, kao i prilaze do ustanova i institucija čistiće leskovački Komunalac, dok će u Grdelici i Predejanu to raditi grdelički Komunalac i za to će biti izdvojeno dodatnih 9 miliona dinara.

Plan čišćenja ulica u zimskom periodu određen je prema stepenu prioriteta, a postoje 4 - nulti, prvi, drugi i treći.

Nulti stepen podrazumeva neprekidno dežurstvo zbog moguće pojave padavina.

U prvom stepenu prioriteta su glavne saobraćajnice u Leskovcu, naročito one koje vode ka zdravstvenim, obrazovnim, dečjim ustanovama, javnim preduzećima. U prvom stepenu angažovanosti interveniše 1 kamion sa opremom.

Drugi stepen podrazumeva čišćenje i okolnih ulica i tada interveniše kamion putar i 2 kamiona sa opremom.

U trećem stepenu angažuje sva mehanizacija i ljudstvo i ovaj stepen podrazumeva da su pale velike količine snega.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.