Leskovački poslanici se zalagali za lakši ulazak stranim investitorima u zemlju

Izvor: juGmedia, 15.Mar.2018, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leskovački poslanici se zalagali za lakši ulazak stranim investitorima u zemlju

Narodna poslanica Olivera Pešić iz Leskovca u Narodnom domu Republike Srbije podnela je amndmane za lakši ulazak stranim investitorima u zemlju, o kojima će se parlament izjasniti na sledećem zasedanju 22. marta.

Svi amndmani koji su predložili ona i njen stranački kolega iz SNS-a Žarko Bogatinović, odnose se na predlog Zakona o strancima, a kao primer dobre prakse prema stranim investitorima su upravo pominjali >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << Leskovac.

Ovim amandmanom predložila sam da se u članu 1. doda stav 2. koji glasi: „Zakon o strancima treba da omogući budućim investitorima u Republici Srbiji brže dobijanje ličnih dokumenata u cilju ekonomskog razvoja i smanjenja nezaposlenosti“.Svrha ovog amandmana je da se ubrza ekonomski razvoj u Republici Srbiji“, istakla je Olivera Pešić.

Transkript obraćanja naših poslanika možete pročitati na sajtu Otvorenog parlamenta

Kako je istakla, samo u Leskovcu, u prethodnom periodu, od kada je SNS na vlasti, otvoreno je 5.000 novih radnih mesta i sa smanjenjem nezaposlenosti se nastavlja, jer kompanija „Jura“ gradi svoj treći proizvodni pogon u Leskovcu i u ovoj godini će zaposliti 1.200 novih radnika.

Takođe, kompaniji „DŽinsi“ će u prostoru nekadašnje „Sintetike“ za koji mesec zaposliti još 300 radnika. Sve je ovo omogućeno zato što je lokalna samouprava grada Leskovca kupila nekadašnja propala društvena preduzeća „Jugekspres“ i „Sintetiku“ i u tu svrhu uložila 70 miliona dinara, a Vlada Republike Srbije je pomogla sa 186 miliona rekonstrukciju i adaptiranje zgrade „Sintetike“, u kojoj će, kao što sam već rekla, za nekoliko meseci biti 300 novih radnih mesta i na taj način je Vlada Republike Srbije pomogla ekonomskom razvoju juga i smanjenju nezaposlenosti“, naglasila je.

Kao najznačajniju investiciju za Leskovčane pomenula je fabrika „Aptiv“, koja u zelenoj zoni već gradi fabriku koja će u narednom periodu zaposliti 2.500 radnih mesta.

Sto će svakako značajno uticati na smanjenje nezaposlenosti u Leskovcu“, dodala je.

Poslanik Žarko Bogatinović je istakao da Leskovac ima potencijal za dolazak stranih investitora.

Cilj jeste svakako da se podstiče ekonomski razvoj i povećanje investicija u poljoprivredi Republike Srbije“, naglasio je.

Oliver Pešić je podnela 7, a Žarko Bogatinović 3 amandmana na predlog Zakon a o strancima koji u celosti možete pročitati OVDE.

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.