Leskovački hor najbolji u Srbiji

Izvor: TvojPortal.com, 13.Maj.2011, 11:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leskovački hor najbolji u Srbiji

13.05.2011. Autor: Danilo Kocić | Izvor: Južne vesti

LESKOVAC – Među četrdeset horova osnovnih škola, na ovogodišnjem republičkom takmičenju, prvo mesto pripalo je OŠ “Vožd Karađorđe” iz Leskovca.

Leskovački hor najbolji u Srbiji

Horom je na takmičenju, koje je održano u Beogradu, dirigovala profesor muzičke kulture Vesna Zlatanović uz klavirsku pratnju Irene Avramović.
>> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << /> Učenici ove škole izveli su kompoziciju “Sitna kiša padala” autora Zlatana Vaude, “Do, re, mi” Rodžersa i Hamerštajna i fracusku pesmu “Mačji kanon”.
- Ovogodišnje takmičenje je bilo teže, jer je organizovano mesec dana ranije nego što je uobičajno i zato smo vežbali i u vreme prvomajskih i uskršnjih praznika, ali se trud isplatio – kaže nastavnica Vesla Zlatanović.
Hor OŠ “Vod Karađorđe” u Leskovcu formiran je pre dvadesetak godina, a velike zasluge za uspeh hora pripada i Vlasti Popoviću, dugogodišnjem nastavniku muzičke kulture u ovoj uglednoj vaspitno-obrazovnoj ustanovi.
Ovo je, inače, četvrti put da hor ove škole zauzme prvo mesto na republičkom takmičenju horova, a dugo godina, zahvaljujući upornom i stručnom radu nastavnika i profesora muzičke kulture, osvajao je veliki broj i drugih vrednih priznanja.

SrbijanajboljiOŠ “Vožd Karađorđe” iz LeskovcaLeskovački hor

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.