Izvor: JUGpress.com, 30.Jul.2023, 12:16

Leskovački crkveni ansambl “Branko” na tureniji poi Severnoj Makedoniji, Grčkoj i Bugarskoj

LESKOVAC

Leskovački crkveni ansambla ,,Branko” i, kako navode, prijatelja iz Pevačkog društva Prirodno-matematičkog fakulteta ,,Ramonda serbica” Niš realizovali su veliku turneju u Severnoj Makedoniji, Grčkoj i Bugarskoj.

U periodu od 13.jula do 21.jula realizovano radno putovanje sa pređenih 2300 km i bogatim kulturno-umetničkim programom. Celovečernji koncerti održani su u Kavadarcima , u Kakovu, metohu i ekonomiji manastira Hilandar.

Održano >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << je nekoliko javnih nastupa i više zvaničnih poseta : Lutru Edipsos, manastir svetog Nektarija Eginskog na ostrvu Egina, manastir svetog Jovana Rusa na Eviji, zvanična poseta i prijem u Konzulatu Republike Srbije u Solunu, Srpsko vojničko groblje – Zejtinlik, Stavros, komleks manastira Kakovo i manastir svetog Jovana Rilskog u Bugarskoj.

Članovi LCA ,,Branko” zahvalni su lokalnoj samoupravi na podršci u realizaciji turneje, g. Jasmini Milačić, prof dr Predragu Mitroviću, Kulturnom centru u Kavadarcima i manastiru Kakokovo.

Nizom svečanih kulturno-umetničkih događaja, zvaničnih poseta manastirima , spomenicima kulture i konzulatu, održanim javnim nastupima LCA ,,Branko” je na najlepši način predstavio kulturu srpskog naroda i kulturno jedinstvo svih naroda sa Huma i bio dostojan ambasador svog grada Leskovca, Pravoslavne Eparhije Niške i svoje države, navodi se u saopštenju iz ovog društva. (kraj) LJS/MN

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac,   Grčka

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.