Leskovačke Starsice donele zlato sa Međunarodnog takmičenja horova

Izvor: JužneVesti.com, 25.Sep.2023, 15:34

Leskovačke "Starsice" donele zlato sa Međunarodnog takmičenja horova

Članice ženskog vokalnog ansambla STARS sa dirigentom Jelenom Cvetković Crvenicom vratile su sa 11. Međunarodnog takmičenja horova u Paraliji sa zlatom u svojoj kategoriji.

Uspeh mladog ansambla ostvaren je u konkurenciji 25 ansambala, od kojih većina dolazi sa univerziteta i muzičkih akademija u Mađarskoj, Estoniji, Rumuniji i Makedoniji, dok su ostali učesnici bili su iz Izraela, Moldavije,Litvanije, Češke, Slovačke, BiH i Bugarske.Zlatno za hor iz Leskovca; >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << foto: Ansambl STARS

Ženski vokalni ansambl STARS nastao je 2021. godine, kako navode, na inicijativu devojaka koje su imale jaku želju da nakon niza godina provedenih u Gradskom dečjem horu "Zvezdice" nastave da uživaju u izvođenju klasičnog horskog repertoara.

Ovaj ansambl odavno predstavlja kvalitativno merilo za horsko pevanje u Srbiji, sa ciljem razvoja i unapređenja kulturno-umetničkog stvaralaštva među najmlađom populacijom uprkos svim društvenim i ekonomskim prilikama - navode iz ansambla.

Hor izvodi širok spektar repertoara, negujući tradicionalnu srpsku muziku, koja je deo šire balkanske tradicije, sa svojim prepoznatljivim zvukom i karakteristikama, ali istovremeno negujući muziku popularnih žanrova.

Hor je dva puta nagrađivan najvišim priznanjem grada Leskovca za izuzetan doprinos u oblasti kulture.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Uspeh leskovačkih Starsica

Izvor: JUGpress.com, 25.Sep.2023

LESKOVAC..Članice ženskog vokalnog ansambla STARS, sa dirigenticom dr Jelenom Cvetković Crvenicom, upravo su se vratile sa XI Međunarodnog takmičenja horova svih kategorija koji je održan u Paraliji – Grčka od 18. do 23. septembra, i donele zlato u svojoj kategoriji...Ovaj veličanstven uspeh...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.