Leskovačka policija: Rezultati vidljivi bez obzira na sve prepreke

Izvor: juGmedia, 06.Jun.2017, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leskovačka policija: Rezultati vidljivi bez obzira na sve prepreke

Povodom Slave i Dana Ministarstva unutrašnjih poslova, i obeležavanja Dana Policije, najboljim policijskim službenicima za postignute rezultate i visok stepen zalaganja na poslu u Narodnom pozorištu danas su uručene nagrade.

Načelnik Policijske uprave Leskovac Tomislav Ilić rekao je da uprkos problemima sa kojima se svakodnevno suočavaju pripadnici policije u Leskovcu postigli izuzetne rezultate koji ovu upravu stavljaju >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << u sam vrh policije.

U 2016. godini u 64 akcije pripadnici policije zaplenli su oko 16 kilograma droge i tom prilikom podnete su 92 krivične prijave pritiv izvršioca dok je mera zadržavanja i hapšenja primenjena prema 32 osumnjičena. U prvih pet meseci 2017. godine pronađeno je i oduzeto 500 grama heroina, 510 grama marihuane, 105 grama spida i više stotina tableta koje se nalaze na listi opojnih droga“, nabrojio je Ilić.

On je dodao da je za period od prvih pet meseci 2017.godine ukupno je po nalozima nadležnih tužilaštva u Leskovcu zadržano 15 lica, dok je prema dva lica primenjena mera policijskog hapšenja.

Kada su u pitanju poslovi očuvanja javnog reda i mira u 2016.godini registrovano je smanjenje broja izvršenih prekršaja za 20 % što se direktna posledica prevetivnog rada sa jedne strane i energičnog postupanja policijskih službenika. Kada je u pitanju stanje u oblast bezbednosti saobraćaja na području Leskovca dogodilo se 429 saobraćajnih nezgoda što je za 15 nezgoda manje u odnosu na 2015.godinu“, istakao je načelnik.

Za doprinos lokalne samouprave u radu i saradnji sa Policijskom upravom Leskovac zahvalnice su uručene načelniku Jablaničkog upravnog okruga Božidaru Stojiljkoviću, predsedniku opštine Medveđa Nebojši Arsiću, predsedniku opštine Vlasotince Zoranu Todoroviću, predsedniku opštine Bojnik Nebojši Nenadoviću, predsedniku opštine Lebane Zoranu Iliću, opštni Crna Trava i predstavnicima leskovačke Saborne crkve. Zahvalnice su uručene i predstavnicima Pravosudnih organa i to Višem sudu u Leskovcu, Višem i osnovnom javnom tužilaštvu, Školskoj upravi i leskovačkom Narodnom pozorištu.

Dragan Marinković

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Nagradjeni povodom Dana policije

Izvor: JUGpress.com, 06.Jun.2017

LESKOVAC..Na svečanoj akademiji, koju je danas, povodom Dana Ministarstva unutrašniih poslova, slave MUP-a  i Dana policije, Policijska uprava u Leskovcu organizovala, urućene su nagrade sedmorici pripadnika te uprave za najbolje rezultate...Nagrađeni su Zoran Kocić (načelnik odelenja kriminalističke...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.