Leskovačka Toplana bogatija za dva nova gorionika vredna 50 miliona dinara

Izvor: JužneVesti.com, 13.Jun.2023, 16:54

Leskovačka Toplana bogatija za dva nova gorionika vredna 50 miliona dinara

Umesto gorionika na mazut koji su do sada korišćeni, leskovačka Toplana kupila je nova dva kombinovana gorionika na mazut i gas, koja su, po rečima v. d. direktora tog preduzeća Tomice Jovanovića, plaćena 50 miliona dinara.

Jovanović ističe da se radi o veoma važnoj investiciji u kojoj je Grad Leskovac je učestvovao sa 30 miliona dinara, dok je 20 miliona opredeljeno iz budžeta Toplane.

Vlada je donela zaključak u kojem se preporučuje gašenje >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << svih kotlarnica na ugalj, mazut i ulje za loženje i ona se odnosi na sve institucije. Zahvaljujući gradonačelniku obezbeđeno je 30 miliona dinara subvencije koje su nam omogućile da uradimo zamenu gorionika. Postavljeni su najsavremeniji gorionici na tržištu, nemačkog proizvođača - rekao je Jovanović.

Da Toplana radi još jedan bitan projekat rekla je pr-ka gradonačelnika Leskovca Aleksandra Stojanović, koja je objasnila da se u centru grada sprovodi zamena toplovoda i da je ta investicija vredna 120 miliona.

Toplana sprovodi i još jednu značajnu investiciju u gradu vrednu 120 miliona dinara. Sprovodi se zamena toplovoda u dužini od 1.100 metara. Radovi će se izvoditi tokom letnjih meseci kako bi sve bilo spremno za grejnu sezonu.“ Stojanović je dodala da će u narednom periodu, putem kredita KFV banke u kotlarnici u Dubočici treći kotao biti zamenjen i tada će biti izvršena potpuna gasifikacija iste - kaže Stojanović.

Pogon u kotlarnici Dubočica obišao je i sam Cvetanović koji se izvinio građanima za novo iskopavanje u centru grada i dodao da će nakon završetka radova na trotoarskim površinama biti postavljene behaton ploče, što će i estetski oplemeniti izgled Leskovca.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Za zamenu gorionika u kotlarnici Dubočica 50 miliona dinara

Izvor: JUGpress.com, 13.Jun.2023

LESKOVAC..Na kotlarnici JKP „Toplana“ u naselju Dubočica su zamenjena dva gorionika kotlova. Do sada su se koristili gorionici na mazut, a nakon zamene ovaj objekat sada raspolaže kombinovanim gorionicima, na gas i mazut. Na ovaj način ubuduće će moći da se koriste oba ova energenta, uz upotrebu...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.