Izvor: JUGpress.com, 13.Jun.2023, 19:23

Za zamenu gorionika u kotlarnici Dubočica 50 miliona dinara

LESKOVAC

Na kotlarnici JKP „Toplana“ u naselju Dubočica su zamenjena dva gorionika kotlova. Do sada su se koristili gorionici na mazut, a nakon zamene ovaj objekat sada raspolaže kombinovanim gorionicima, na gas i mazut. Na ovaj način ubuduće će moći da se koriste oba ova energenta, uz upotrebu ekološki prihvatljivijeg energenta, ali i nižu cenu istih, u zavisnosti od tržišta. Vrednost ove investicije je 50 miliona dianra, a PR gradonačelnika Aleksandra Stojanović >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << pojašnjava da je od ove sume grad obezbedio 30, a „Toplana“ 20 miliona dinara. Ona je dodala i da „Toplana“ sprovodi još jednu značajnu investiciju u gradu vrednu 120 miliona dinara.

„Sprovodi se zamena toplovoda u dužini od 1.100 metara. Radovi će se izvoditi tokom letnjih meseci kako bi sve bilo spremno za grejnu sezonu. U narednom periodu, putem kredita KFV banke u kotlarnici u Dubočici treći kotao biti zamenjen i tada će biti izvršena potpuna gasifikacija iste.“

Tomica Jovanović, direktor „Toplane“ podseća da je Vlada Republike Srbije donela zaključak u kojem se preporučuje gašenje svih kotlarnica na ugalj, mazut i ulje za loženje, a da su postavljeni gorionici najsavremeniji na tržištu, nemačkog proizvođača. On je rekao i da se u toku radovi na zameni toplovoda u centru grada, te da se izvode u tri faze do Leskovačkog kulturnog centra, nakon toga do Biblioteke, pa od Biblioteke do Osnovnog suda.

„Povećava se prečnik cevi i nakon što se završi ispitivanje varova izvršiće se vraćanje u prvobitno stanje.“

Zbog ovih radova u centru grada gradonačelnik Cvetanović je uputio izvinjenje građanima, naglasivši da će nakon završetka ovih radova na trotoarskim površinama biti postavljene behaton ploče, što će i estetski oplemeniti izgled centra grada.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.