Leskovac: za agrar 20 miliona

Izvor: TvojPortal.com, 31.Maj.2011, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leskovac: za agrar 20 miliona

31.05.2011. Autor: Danilo Kocić | Izvor: Južne vesti
LESKOVAC – Gradonačelnik Leskovca Slobodan Kocić pozvao je sva registrovana domaćinstva da se jave na ovogodišnji konkurs za korišćenje subvencija iz gradskog budžeta.

Leskovac: za agrar 20 miliona

- Konkurs je u toku a za ove namene predvideli smo 20 miliona dinara. Naš plan >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << je da naredne godine agrarni budžet ponovo uvećamo nekoliko puta u odnosu na ovogodišnji – kaže Kocić.
Uz podršku Ministarstva Poljoprivrede lokalna samouprava Leskovca će investirati 15 miliona dinara u projekte zaštite i unapređenja agrara.
U Upravi za državno zemljište prošle godine na ceremoniji potpisivanja ugovora ocenili su da je Leskovac u poslednjih godinu i po dana bio vrlo aktivan u korišćenju finansijske podrške Ministarstva poljoprivrede time što je kandidovao dobre projekte koje imaju multiplikovano dejstvo na razvoj poljoprivrede.
-Prošle godine smo podelili prva bespovratna sredstva u istoriji našeg grada. To su skromna sredstva u iznosu od 5,3 miliona dinara, ali su veoma značajna jer je 150 naših poljoprivrednika po prvi put dobilo bespovratna sredstva za unapređenje poljoprivredne proizvodnje i obnavljanje mehanizacije – precizira Kocić.
Do polovine juna ove godine biće završena rekonstrukcije pet protivgradnih stanica u katastarskim opštinama Dušanovo, Beli Potok, Priboj, Razgojna i Rajno Polje, kao i izgradnja jedne nove stanice na teritoriji katastarske opštine Čukljenik.
Više od 90 odsto radova na rekonstrukciji je urađeno, a nova stanica će biti završena do kraja maja i do polovine juna uključena u sistem protivgradne odbrane. Projekat rekonstrukcije protivgradnih stanica vredan je oko 3 miliona dinara.
- Oko 60 odsto sredstava obezbeđuje Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, a preostali iznos lokalna samouprava koja je prepoznala značaj realizacije ovog projekta za poljoprivrednu proizvodnju na teritoriji Leskovca – kaže Boban Sokolović, načelnik Gradske uprave za privredu i poljoprivredu .
Gradonačelnik Leskovca je najavio veću podršku ovdašnjim poljoprivrednicima. U saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede Grad realizuje dva projekta od značaja za poljoprivrednike - uređenja i pošljunčavanja poljskih puteva u sedam katastarskih opština, ukupne dužine veće od 25 kilometara i identifikaciju, odnosno obeležavanja državnog poljoprivrednog zemljišta u 13 katastarskih opština na teritoriji opštine Leskovac.
Ovi projekti vredni su 12 miliona dinara, a 40 odsto njihove vrednosti biće finansirana iz gradskog budžeta.

leskovacagrarGradonačelnik Leskovcaregistrovana domaćinstvasubvencije iz gradskog budžeta

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.