Leskovac: veliki dugovi za grejanje

Izvor: TvojPortal.com, 25.Jul.2011, 10:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leskovac: veliki dugovi za grejanje

Južne vesti LESKOVAC – U gradskoj Toplani u Leskovcu tvrde da domaćinstva duguju 48 miliona dinara, a pravna lica, uglavnom Grad Leskovac, javna preduzeća, ustanove kulture i obrazovne institucije čak 132 miliona.


Po računici ovog javnog preduzeća prosečan dug svakog korisnika grejanja je 5,4 meseca, a korisnici poslovnog prostora u proseku nisu izmirili obaveze oko 14 meseci.
Pri tom čak 75 posto svih dugovanja pravnih lica predstavljaju neplaćeni >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << računi 38 korisnika grejanja.
Iz Toplane je saopšteno da je tokom minule grejne sezone zagrevala bezmalo 300.000 kvadrata, za to je utrošeno 7.500 tona uglja i 2.000 tona mazuta.
Nakon svega sumirano je da prošlogodišnji gubitak JKP "Toplana" iznosi 11.4 miliona dinara.
Novica Stojanović, viši stručni saradnik za toplifikaciju u Toplani kaže da se uveliko vrše pripreme i u toku su tenderi za nabavku energenata, uglja i mazuta i tenderi za remont postrojenja u svim kotlarnicama.
    - Otežavajuća okolnost u svemu tome je nedostatak finansijskih sredstava i zato smo prinuđeni da sprovedemo samo najneophodniji remont – zaključuje Stojanović, uz apel korisnicima usluga da budu revnosniji u plaćanju svojih obaveza.

leskovacdugovi za grejanje
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.