Izvor: JUGpress.com, 07.Maj.2022, 17:02

Leskovac domaćin centralne republičke proslave Međunarodnog dana medicinskih sestara

LESKOVAC

U Leskovcu je održana centralna republička proslava povodom 12. maja, Međunarodnog dana medicinskih sestara u organizaciji Saveza udruženja zdravstvenih radnika Srbije i Udruženje zdravstvenih radnika Jablaničkog okruga. Predsednica društva medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara Srbije Valentina Nikolić kaže da je na manifestaciji podeljene zahvalnice za pet najboljih sestara na nivou Srbije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << />
„One su to potpuno zaslužile i predložene su od strane svojih koleginica, a mi ćemo nagraditi i najbolje đake i studente završinih razreda srednjih i visokih škola, njih 28. To su izuzetna decva i uvek su nam dragi gosti na našim stručnim skupovima i eduikacijama. Meni je jako drago što sam deo ovog tima i saveza, jer oni zaista edukuju i uče sestre, školuju i imaju puno uticaja na sestrinstvo uopšte. Jedan od najvećih problema sa kojim se susrećemo danas je prekvalifikacija sestara. Školovanje, inače, traje četiri godine u državnim ustanovama gde učenici imaju i praktičnu i teorijsku nastavu.“

Goran Dimitrijević, predsednik Udruženje zdravstvenih radnika Jablaničkog okruga, kaže da je ovo udruženje samo deo jedne velike porodice od 50-ak udruženja koji čine savez zdravstvenih radnika na nivou Srbije.

„Naše udruženje ima osnovni zadatak u održavanju edukacija i unapređenju znanja naših koleginica i kolega. To znanje je vrlo važno da se primeni u praksi, s obzirom da tehnologija i oprema stalno napreduje. Mi smo tokom pandemije organizovali onlajn predavanja zbog zabrane okupljanja i na taj način doprineli da kolege i koleginice steknu određen broj poena da bi mogli tehnički da produže licencu, ali steknu i znanje koje će moći da primene u praksi. Naš udruženje ima 1425 članova, a ukupan broj zaposlenih iz zdravstvene struke, po mojim saznanjima, je 1520.“

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Maja Nikolić

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.