Leskovac: Vozio sa 2,03 promila alkohola, odbio da se testira - policija mu oduzela auto

Izvor: JuznaSrbija.info, 25.Feb.2024, 09:55

Leskovac: Vozio sa 2,03 promila alkohola, odbio da se testira - policija mu oduzela auto

U petak, 23. februara, policija u Leskovcu privremeno je oduzela vozilo "volksbagen pasat" od 61-godišnjeg vozača nakon što je izvršio težak saobraćajni prekršaj i odbio da se alkotestira.

Ovaj vozač, čiji su inicijali navedeni kao N.N., već je pravnosnažno osuđen zbog odbijanja alkotestiranja i prekršaja nasilničke vožnje u prethodne dve godine. Prema izveštaju policije, vozač je bio pod dejstvom >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << alkohola sa 2,03 promila u organizmu.

Nakon zaustavljanja, vozač je zadržan u službenim prostorijama, a dežurni sudija Prekršajnog suda u Leskovcu obavešten je o događaju i naložio je dalje postupanje. Vozač će biti procesuiran u skraćenom postupku nakon sprovedenog zadržavanja.

Privremeno oduzimanje vozila traje do okončanja postupka pred nadležnim sudom, što predstavlja primenu nove zaštitne mere iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima. Ova mera se primenjuje kada je učinilac težeg prekršaja već pravnosnažno osuđivan za slične prekršaje u prethodne dve godine.

Policija naglašava da se pod teži saobraćajni prekršaj podrazumeva nasilnička vožnja, teška alkoholisanost, odbijanje alkotestiranja ili utvrđivanja prisustva psihoaktivnih supstanci, vožnja bez vozačke dozvole, kao i prekoračenje brzine u naselju za više od 70 kilometara na čas ili van naselja za više od 80 kilometara na čas od dozvoljene.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.