Leskovac: Pripreme za novogodišnju noć

Izvor: RTS, 14.Dec.2018, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leskovac: Pripreme za novogodišnju noć

Pripreme za doček Nove godine već su počele, u Leskovcu - tradicionalno - očekuju brojne goste iz Bugarske. Osim što im prija atmosfera u novogodišnjoj noći, hvale i meni posebno zbog leskovačkog roštilja!
Odbrojavanje polako počinje. Mesta u leskovačkim restoranima za najluđu noć skoro da više i nema, a ugostitelji već imaju pune ruke posla jer su počele novogodišnje zabave >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zaposlenih u javnim i privatnim preduzećima. Meni je uvek bogat i dobro poznat. Leskovčani ne odustaju od tradicije i svojih zaštićenih proizvoda.
 
"To je leskovački voz, sprža ajvar koji će se naći na meniju svih restorana u našem gradu tako da pored bogatog predjela biće tu i leskovački voz koji će se služiti u gangovima", kaže kuvar Momčilo Conić.
Dobro raspoloženje, dobra hrana, piće, kvalitetna muzika su u Leskovcu zagarantovani. Goste u ranim jutarnjim satima očekuje poseban meni specijalno za ovakve prilike.
"Posle ponoći uz toliko obimne hrane to što mi spremimo i što se u restoranima nudi na kraju se služi kiseo kupus, kačamak i rasol da se ljudi malo okrepe i da se rastrezne", kaže Predrag Lazarević.
Poslednjih godina za vreme novogodišnjih praznika puni su i leskovački hoteli. Najviše dolaze gosti iz Bugarske pre svega iz Sofije.
"I ove godine stižu nam gosti iz Bugarske, kapaciteti su popunjeni oni su oduševljeni", kaže recepcionarka Danijela Stojković.
Oni koji ne vole restorane i kafane na glavnom gradskom trgu u Leskovcu očekuje raznovrstan program. Nastupiće grupa Van Gog, biće tu i nezaobilazni trubači a leskovčanima i njihovim gostima deliće se besplatno čaj kuvano vino i rakija a biće pripremljeno i podeljeno više od dve hiljade pljeskavica.
Pogledaj vesti o: Doček Nove Godine

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.