Leskovac: Pirana u Veternici

Izvor: TvojPortal.com, 05.Okt.2012, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leskovac: Pirana u Veternici

Tvojportal
Dragan Mihajlović iz Leskovca upecao je u reci Veternici, koja protiče kroz taj grad, piranu tešku 900 grama. Ova riba grabljivica dugačka je 35 centimetara, a Mihajlović kaže da ju je upecao u neposrednoj blizini centra grada pre dva dana. Prema proceni stručnjaka, riba je stara četiri do pet godina i ima poptupno formirane velike i oštre zube.


"Pecao sam na mestu gde je kao korito >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << reke malo pregrađeno muljem i plastičnim otpadom i gde voda sporije otiče", rekao je Mihajlović agenciji JUGpres.Dodao je da su u blizini mesta gde je upecao piranu deca kofama lovila rakove.
Leskovački ribolovci ne znaju kako je pirana došla u Veternicu i kažu da do sada u ovoj reci nikada nije bilo egzotičnih riba.Dodaju da je neko neodgovoran, verovatno, piranu bacio u reku.
Poznavaoci riba kažu da se radi o ženskom primerku i upozoravaju da problem može da nastane ako je u reku puštena bar još jedna pirana."Onda može doći do bacanja 5.000 do 10.000 komade ikre a onda bi sve bilo van kontrole", rekao je akvarista Dušan Jovanović.
Leskovački ribolovci očekuju da ribolovačko društvo angažuje stručnjake koji proučavaju život riba kako bi ispitali da li u Veternici ima još koji primerak pirane.

Nastavak na TvojPortal.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.